DOMAĆIN SIGURAN U SAVINOM SELU: Gosti će po svemu prikazanom ove sezone promeniti rang takmičenja za narednu!

Autor:

Sport

06.05.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kovačević sa dva gola rešio pitanje pobednika.

DOMAĆIN SIGURAN U SAVINOM SELU: Gosti će po svemu prikazanom ove sezone promeniti rang takmičenja za narednu!

Foto: FK Budućnost Savino Selo

U okviru 25. kola PFL-a Subotice ekipa Budućnosti iz Savinog Sela ugostila je sastav Jedinstva iz Srpskog Krstura. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa devetog mesta na tabeli (31 osvojen bod), dok su gosti bili na pretposlednjoj poziciji u ligi, sa samo 14 bodova.

Republika

Od samog starta utakmice lopta je bila u posedu domaćina, međutim i gosti su pokazali da su došli da se nadigravaju, bori se Jedinstvo za "goli život", pa je svaki bod jako bitan. Na isteku osmog minuta Jokić je odlično uposlio Srđana Kovačevića koji se upisao u listu strelaca, 1:0 za Budućnost.

Presekao je rani pogodak rivala, međutim ubrzo su gosti konsolidovali svoje redove, pa je viđena velika borba uglavnom na sredini terena. Do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo.

Republika

Foto: FK Budućnost Savino Selo

Trijumf domaćina

Na startu nastavku gosti su imali blagu inicijativu, ali je odbrana domaćina bila na visokom nivou na ovom meču, te je sprečila sve nalete rivala da stigne do pogotka. Pokušao je trener Jedinstva izmenama da unese svežinu u igru svog tima, i da pogotkom uvedu susretu u neizvesnu završnicu, ali mu to nije pošlo za rukom.

Igrao se 81. minut kada je Kovačević postigao drugi gol na meču, svoj 17. u sezoni, za ispostaviće se konačnih 2:0 u korist tima iz Savinog Sela. 

Budućnost (Savino Selo) - Jedinstvo (Srpski Krstur) 2:0 (1:0)

Budućnost: Jorgić, Dr. Pavlović, Du. Pavlović, Kutlačić, Klipić, Radević (od 84' Dragojević), Đuričić (od 61' Krstović), Kovačević, Pravuljac (od 46' Pavličević (od 66' Pavlović)), Grubačić, Jokić

Jedinstvo: Stijović, Dabevski (od 77' Zrim), Terzin, Brzak (od 64' Sa. Sarapa), I. Šafranj, Zivlak, S. Šafranj, Dabevski, Kalmar (od 64' St. Sarapa (od 81' Kobleher)), Popović, Mičević

Ovim trijumfom ekipa Budućnosti se zadržala na devetom mestu u ligi, dok su gosti ostali na 14. poziciji. Sigurna zona je trenutno od tima iz Srpskog Krstura udaljena deset bodova, i očekuje ih jako težak finiš sezone, ukoliko žele da sačuvaju članstvo u ligi.

U sledećem kolu Jedinstvo dočekuje aktuelnog lidera, Iskru iz Kucure, dok sastav Budućnosti gostuje Jadranu iz Feketića.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading