EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU, NENAD ZIMONJIĆ PRVI PUT PROGOVORIO POSLE RAZLAZA SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Jake reči teniskog asa

Autor:

Sport

27.05.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ziki izneo očekivanja pred Rolan Garos na kojem Nole sutra započinje odbranu titule.

EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU, NENAD ZIMONJIĆ PRVI PUT PROGOVORIO POSLE RAZLAZA SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Jake reči teniskog asa

Foto: www.profimedia.rs

Nenad Zimonjić i Novak Đoković

Novak Đoković kreće u pohod na novu titulu na Rolan Garosu. Najbolji teniser sveta brani pehar u Parizu, a prvi protivnik biće mu domaći teniser Pjer Igo Erber. Međutim, imajući u vidu igre i formu ove sezone, nema sumnje da će Noletu najveći rival biti on sam. Sem toga, Đoković će kraj sebe imati novo lice kao podršku iz boksa i to Borisa Bošnjakovića, stručnjaka koji je bio glavni trener u "Novak" teniskom centru i neko ko će biti zadužen za analiza mečeva i igre.

S druge strane, Nenad Zimonjić, koji je sa Noletom radio posle rastanka sa Goranom Ivaniševićem, je, barem za sada, završio svoju epizodu u timu prvog reketa planete. Upravo je Ziki ekskluzivno za Republiku dao prvu izjavu od razlasa sa Novakom.

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo da radim sa Novakom ovih pet nedelja. Odlično smo sarađivali, želim mu sve najbolje na Rolan Garosu. Nadam se da će odigrati kako on priželjkuje, kako se nada, i želim mu da osvoji titulu - rekao je Zimonjić za naš portal i izrazio nadu da će nastavak 2024. biti bolji nego ovaj do sada.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Radili zajedno pet nedelja: Nole i Ziki

Da li će Nenad i Novak ponovo sarađivati u budućnosti ostaje nam da vidimo. Oni su ove sezone išli zajedno na masterse u Monte Karlu i Rimu, ali to nije prvi put da je Ziki bio uz Noleta. Naime, Đoković je zvao Zimonjića da bude selektor Srbije na ATP kupu 2020. Takođe, na Novakov poziv Nenad je bio uz njega na Vimbldonu 2022. kada je osvojena titula. I to što ga je zvao u trenutku kada je menjao ceo tim svedoči da Novak ima veliko poverenje u Nenada, ali je očigledno rešio da dalje traži bolju dobitnu kombinaciju.

U svakom slučaju, Đoković je dobio veliku i važnu podršku pred ključni deo sezone. Sada ostaje da se vidi da li će mu ova poslednja promena, sa odlaskom Zimonjića i dolaskom Bošnjakovića, doneti boljitak, ili će nastaviti da luta. Prethdne promene nisu donele neki veliki boljitak, Ziki mu je očigledno prijao, ali iz nekog razloga je Zimonjić dospeo na listu stručnih saradnika kojima se Novak zahvalio na pomoći, bilo posle pet nedelja ili 15 godina zajedničkog rada. U svkaom slučaju, možemo se samo nadati da je Novak dobio ono što želi i da će iz lutanja na terenu proteklih šest meseci izaći kao pobednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Aca

27.05.2024 20:23

Siti smo vise lepih reci za Noleta.Ajde covece bacili te ko pas kad su stavili onog nedonosenog Troickog da bude selektor Dejvis kupa. Sad si se zalepio za Novaka kao pijan za plot.|Covek je legenda nema sumnje, ali dodik lepo rekao za sve...Ciganarija.I proslo vreme ajt oduzi tamo sa sponzorima i zivi malo normalan zivot Novace.