STAO U ODBRANU NOVAKA! Legendarni teniser ŽESTOKO ISPROZIVAO zapad! Njegove REČI odjekuju Evropom!

Autor:

Sport

26.05.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije hteo ništa da prećuti.

STAO U ODBRANU NOVAKA! Legendarni teniser ŽESTOKO ISPROZIVAO zapad! Njegove REČI odjekuju Evropom!

Foto: Tanjug/AP

Legendarni američki teniser, Džon Mekinro, nedavno je izneo svoje mišljenje o popularnosti Novaka Đokovića među navijačima, ističući da će ga ljudi možda zavoleti tek kada se povuče iz aktivnog tenisa.

Mekinro naglašava da je Novak uvek bio u "senci" Rodžera Federera i Rafaela Nadala, te da mu nije bilo lako nositi se sa tim. Dodatno, Mekinro je istakao da je Đokovićev poreklo iz Srbije možda uticalo na njegovu popularnost među određenim delom publike.

- Meni se uvek sviđao, ali Novaku nije lako, upoređuju ga sa Federerom i Nadalom, koje svi vole i teško je nositi se sa tim. Osim toga, on dolazi iz Srbije, a nekima je to bezveze. Puno je razloga, ima i taj razmetljivi stav. Ali, sve je to iskoristio kao motivaciju da bolje igra i više pobeđuje, što mu je najveći kvalitet, ne znam kako je to uspeo. Možda ga sad ne vole, ali za pet ili deset godina svi će ga voleti i govoriti kako im Novak nedostaje, pa eto, barem se tome može radovati - rekao je Mekinro.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džon Mekinro

Oslanjajući se na svoje iskustvo, Mekinro je izneo mišljenje da bi Novaku možda bio potreban neko ko će ga držati fokusiranim i motivisanim, umesto klasičnog trenera.

- Ne znam gde je mentalno i da li mu treba trener, očigledno za Rolan Garosu ne treba. Sad igra samo na turnirima koje želi da osvoji, čini mi se da na ostalima nije bio dovoljno angažovan. Niko ne želi da gubi, ali on gleda širu sliku. Mislim da će uzeti novog trenera, ali ne znam ko će to biti. Da ga ja treniram, pre meča bih mu rekao „srećno“ i to je sve što treba od mene. Eventualno mu je potreban neko da ga drži fokusiranim i motivisanim, ne neko ko će da ga trenira. On sve pomno analizira, siguran sam da se iza kulisa nešto odvija što niko od nas ne zna. Možda je shvatio da zna više od trenera i da mu nije potreban - zaključio je Džon Mekinro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading