KO JE BORIS BOŠNJAKOVIĆ, NOVI NOVAKOV TRENER? Đoković u njega ima OGROMNO POVERENJE! Američki đak i bivši ANALITIČAR REPREZENTACIJE!

Autor:

Sport

26.05.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši je juniorski prvak SFRJ i ambasador PTPA.

KO JE BORIS BOŠNJAKOVIĆ, NOVI NOVAKOV TRENER? Đoković u njega ima OGROMNO POVERENJE! Američki đak i bivši ANALITIČAR REPREZENTACIJE!

Foto: Printksrin

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, iznenadio je javnost odlukom da Borisa Bošnjakovića imenuje za svog novog trenera. Bošnjaković je dugogodišnji teniski trener i bio je jedan od ključnih ljudi u Novakovoj akademiji za rad sa talentovanim igračima. On je doputovao u Pariz i priključiće se timu prvog reketa planete, što je izazvalo veliku pažnju u teniskom svetu uoči početka Rolan Garosa.

Novosađanin Boris Bošnjaković (1974. godište), nekadašnji profesionalni teniser, ostvario je svoj najviši rang na ATP listi 21. septembra 1998. godine, kada je bio na 740. poziciji. Pored toga, bio je jedan od teniskih trenera u Teniskom centru Novak i često je sarađivao sa Novakom tokom priprema. 

Pre odlaska u Ameriku, uoči samog raspada SFRJ, osvojio je prvenstvo Jugoslavije u konkurenciji do 18 godina i time postao poslednji juniorski šampion SFRJ (1991. godine).

Koliko poverenja u njega ima Novak govori podatak da ga je imenovao za ambasadora svoje PTPA organizacije, koja vodi računa o interesima profesionalnih tenisera. Takođe, njegova uža specijalnost jeste video-analiza i priprema mečeva. 

On je vlasnik prestižne diplome sa američkog Univerziteta Brigam Jang iz savezne države Juta, koja je pohađao od 1993. do 1997. godine. Radio je kao trener na nekoliko koledža i svojevremeno je bio i deo stručnog štaba Dejvis Kup reprezentacije Srbije, koja se 2010. osvojila Salataru.

- Moja uloga je podrazumevala sveobuhvatne odgovornosti, od orkestriranja pedantne timske vežbe i osmišljavanja odluka o strateškom rasporedu, do pružanja stručnih instrukcija, sprovođenja rigoroznog izviđanja protivnika i veštog vođenja odnosa sa medijima - rekao je Boris o zaduženjima u nacionalnom timu.

Za više od 20 godina u teniskoj industriji, Bošnjaković se može pohvaliti da je sarađivao sa nekim od najvećih imena u tenisu poput Novaka Đokovića, Roja Emersona, Rikarda Gonzalesa, Denisa Rolstona, Nikole Pilića i, naposletu, Marijana Vajde i Gorana Ivaniševića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading