SPASAVALI ŽIVE GLAVE: Pilot i šest putnika iskočili iz aviona pre pada letelice, isplivali detalji drame (VIDEO)

Autor:

Svet

27.05.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji NTBS odneće olupine aviona radi dalje istrage.

SPASAVALI ŽIVE GLAVE: Pilot i šest putnika iskočili iz aviona pre pada letelice, isplivali detalji drame (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Pilot i šest putnika na padobranskom letu iskočili su iz aviona pre nego što se on srušio na polje u američkoj saveznoj državi Misuri.

Avion Cesna U206C pao je u subotu oko 13 sati po lokalnom vremenu, rečeno je iz Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja (NTBS) za Foks njuz.

Iz Kancelarije šerifa je saopšteno da su medicinski radnici pregledali putnike i pilota pre nego što su ih otpustili.

Istražitelji NTBS odneće olupine aviona radi dalje istrage.

Podsetimo, najmanje 12 putnika, od tog broja i nekoliko članova posade, povređeni su na letu Doha-Dablin, kada je avion u jednom trenutku prolazio kroz užasnu turbulenciju.

Sa aerodroma u Dablinu su saopštili da je avion bezbedno sleteo oko 13 časova po lokalnom vremenu.

- Prilikom sletanja, letelicu su dočekale službe hitne pomoći, uključujući aerodromsku policiju i našu vatrogasnu i spasilačku službu, jer su šest putnika i šest članova posade prijavili povrede nakon što je avion doživeo turbulencije dok je leteo iznad Turske. Tim aerodroma nastavlja da pruža punu pomoć na terenu putnicima i osoblju avio-kompanije - navodi se u saopštenju.

Takođe, pre dva dana kod Zagreba se srušio avion u kojem je bilo petoro ljudi. Sve se dogodilo na području aerodroma u Ježdovcu, koji je poznat i kao aerodrom Lučko.

U lociranje i pronalaženje srušene letelice odmah su krenuli vatrogasci i HGSS-ovci, kao i Hitna pomoć i policija, a dignuti su i dron i helikopter.

Reč je o padu manjeg aviona za bacanje padobranaca tipa Cesna 182, a poslednja pozicija na radaru očitana je u 15.42 časa.

Avion je, kako se saznaje, bio mađarski i pao je odmah po poletanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading