SRPSKA DECA PREŽIVELA HOROR U BUDVI! Albanci ih brutalno VREĐALI, UPADALI IM U SOBE, PRETILI...

Autor:

Vesti

28.05.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su našima upućivali ružne reči i pokazivali su im dvoglavog orla, kaže za Republiku direktor jednog od dva omladinska kluba

SRPSKA DECA PREŽIVELA HOROR U BUDVI! Albanci ih brutalno VREĐALI, UPADALI IM U SOBE, PRETILI...

Foto: Facebook/Trofej Budve, youtube/printscreen

Društvo

Mladi fudbaleri, tačnije dečaci dva beogradska kluba, preživeli su pravu turturu na međunarodnom takmičenju "Trofej Budva", jer su ih u hotelu Park u ovom gradu, gde su bili smešteni, napali mladi Albanci iz kluba Donbosko AFC.

Decu iz Srbije, uzrasta od osam do 12 godina, taj dan i noć su konastantno napadali četiri godine stariji albanski tinejdžeri tako što su im usred noći upadali u sobe, bacali u njih petarde, pretili, vređali, upućivali najgore psovke i pogrde na račun Srba, pokazivali dvoglavog orla...

 Jedan od roditelja kaže da je najgore od svega, što ni hotel ni organizatori turnira, nisu gotovo ništa uradili da spreče divljanje mladih Albanaca, koji nisu prezali ni od toga da usred noći upadaju u sobe ženskih i dosta od njih starijih članova srpske delagcije...

- Prvo veče, u petak, deci su upadali u sobe do četiri ujutru. Kada je dara prevršila meru, recepcionar je mlade napadače bio prinuđen da zaključa. Međutim, oni su počeli posle toga da iskaču kroz prozore i da nastavljaju po starom. Nismo znali šta nas je snašlo - priča za Republiku jedan od roditelja, koji je pratio svoje dete na turnir. 

- Šta da vam pričam, kad su ženi, članu delegacije, tri puta u toku noći, upadali u sobu - priča sav frapiran ovaj roditelj i kaže da su odmah u subotu sve ove incidente prijavili i organizatoru Trofeja Budva i hotelu, ali da niko ništa nije preduzeo.

Dečaci iz Srbije nisu mogli da provedu mirno ni noć, jer su se ponovo našli na meti podivljalih Albanaca.

- Ponovila se sve i po noći. Upadi u sobe, jeziva vređanja, prevashodno na nacionalnoj osnovi, da čovek ne poveruje da tako nešto deca uopšte mogu da izgovore i urade. Jedva smo čekali svi da se vratimo, više nam ni rezultat nije bio važan, bilo je samo da odradimo i da idemo kući...

Republika je stupila u kontakt sa direktorom jednog od dva omladinska kluba, koji je potvrdio naša saznanja.

Tamo sam ja bio, istina je da je došlo do verbalnog obračuna. Ti, tinejdzeri su našima upućivali ružne reči i pokazivali su im dvoglavog orla…Nakon toga došao je njihov trener i popričao sa nama i nakon toga više ništa nije bilo…Istina je da su lupali našima na prozr, ali nisu ulazili u sobe. Koliko sam čuo prema Mungosima su bili gori, ali ne znam šta su im radili - rekao je on za naš portal.

Nakon toga stupili smo u kontakt sa sekretarom drugog kluba koji nije bio preterano raspoložen za razgovor.

Mi kao klub nemamo nikakav komentar ni negativnu konotaciju na sami događaj, to je stvar turnira i organizatora - rekao je sekretar tog kluba.

Republika je, posle ovakog incidenta, pokušala da stupi u kontakt i sa organizatorom "Trofeja Budva", ali nam se na telefon javio čovek, koji je odmah kada je čuo pitanje, postao veoma neprijatan.

- Nije se ništa dogodilo, to su špekulacije - najpre je rekao, a kada smo ga pitali "šta su špekulacije" kad kompletno pitanje nije ni čuo, rekao nam je da ga više ne zovemo.

Kako smo dalje saznali organizator je odmah reagovao.

- Jedino što je Ljuba zvao organizatora i on je čovek odmah reagovao. Organizator je zvao hotel, menadžera i oni su tada i zaključali decu jer nisu mogli da ih smire rečima, molbama i opomenama - kaže za naš portal izvor sa lica mesta.

Kontaktirali smo i hotel ''Park'' od kojih smo dobili odgovore na naša pitanja:

- Kao što Vam je poznato u hotelu „Park“ ul. Slovenska obala bb. Budva, u periodu od 23.05. – 26.05.2024.godine, boravilo je vše ekipa fudbalera uzrasta od 9 do 12 godina i to: Fk „ Mungosi“ i Fk „Olimpik“ iz Beograda, dok su u turističkom naselju „Vile Park“ ul. K. Macedonovića br.68, boravile ekipe: Fk. „Crvena Zvezda“ iz Beograda, Fk. „Železničar“ iz Pančeva, Fk „Vuk“ iz Paraćina, Fk. „Sloboda“ iz Užica, OFK „Titograd“ iz Podgorice, Fk.“Fudbalito“ iz Podgorice, Fk. „Fenix“ iz Podgorice i Fk. „Dečić“ iz Tuzi. Takođe, u hotelu „Park“ je u periodu od 24.05.do 27.05.2024.godine boravila i ekipa Fk. „Donbosko
AFC“ iz Tirane, čija su djeca bila uzrasta od 9 do 15 godina.

Odluku o tome, koja će od ekipa biti u nekom od navedenih objekata, je doneo g-din
Filipović Nenad kao organizator turnira, verovatno sa rukovodstvima ekipa.
Tačno je da u večernjim satima 24.05.2024. godine došlo do narušavanja kućnog reda u hotelu „Park“, na način što su deca iz albanske ekipe, lupanjem na vrata dečaka iz beogradskih ekipa kao i otvaranjem vrata na sobi jedne od trenerica tih ekipa, izvršili nepristojno, nedolično uznemiravanje i uz gestikulaciju rukama pokazivali dvoglavog orla kao njihovog simbola, vršili provociranje. Istog momenta kad se i dogodilo uznemiravanje, od strane zaposlenih na recepciji i obezbeđenja objekta, izvršeno je upozorenje prema vinovnicima na način što su pozvati svi treneri iz navadene ekipe te im uz oštar protest stavljeno do znanja da se neće dozvoliti kršenje kućnog reda i dalje uznemiravanje bilo kog gosta. Takođe, odmah je pozvan i organizator turnira g-din Filipović Nenad, predočena mu nastala situacija i zahtevano da kao organizator preduzme preventivne korake kod vođa albanske ekipe, kako se slučaj ne bi više ponovio.

Tačno je i to da su neki od trenera iz beogradskih ekipa sutra dan ujutro, zbog rezignacije od predhodne večeri, istom merom vratili gostima iz albanske ekipe, na način što su im, dok su oni spavali, lupali na vratima i vratili „milo za drago“.

Tačno je da su iskakanja kroz prozore soba još u danu dok su beogradske ekipe bile same u objektu, vršila deca iz tih ekipa, kao i to da su bili prilično nestašni, na način što su jurcali jedni za drugima po hodnicima, igrali fudbal po hodnicima, lupali vratima, pa su zbog takvog ponašanja upozoravani od strane osoblja hotela. Iste i /ili slične „dečje ludorije“ pravila su i deca iz albanske ekipe. Nije tačno da je bilo ko od dece iz albanske ekipe bacao petarde u sobama dece beogradskih ekipa.

Čarke i netrpeljivost između ekipa je bila prisutna za vreme takmičenja na sportskim
terenima tokom dana 25.05.2024. godine, pa se delimično prenela i tokom noćnih sati, kada je takođe došlo kršenja kućnog reda u hotelu i to prvenstveno od strane dece iz albanske ekipe.

Zaposleni u obezbeđenju hotela je pozvao policiju iz Centra bezbjednosti Budva, koja je u
kratkom roku pristupila na lice mesta. Tom prilikom su upozorili rukovodstvo i trenere albanske ekipe da će vinovnici biti privedeni kod sudije za prekršaje, ako se kršenje kućnog reda nastavi. Preostali deo noćnih sati protekao je u mirnom ambijentu. Dakle, iz napred navedenog da se zaključiti da su zaposleni i uprava hotela preduzimali sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, kao i alarmirali druge nadležne službe na preduzmanje mera i radnji iz njihove nadležnosti, a sve sa ciljem da se obezbedi siguran i udoban boravak svakog gosta u objektu.

Nismo upoznati da li je organizator turnira imao dovoljno osnova da preduzme mere za
udaljenje albanske ekipe iz daljeg toka takmčenja.

Na kraju svega ističemo da uprava hotela „Park“ ovom prilikom nije birala goste, već je
celokupna organizacija turnira i pozivanje fudbalskih ekipa obavljena u saradnji između g-dina Filipović Nenada i rukovodstava ekipa koje su bili učesnici turnira. Kod nas je svaki dobronameran gost uvek dobrodošao, sa željom da bude ugošćen na najbolji mogući način.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jok

28.05.2024 14:52

Zar ne zakljucavaju sobe kad idu da spavaju, a i inace

Petar

28.05.2024 17:58

A da je situacija kojim slucajem obrnuta , da su srpska deca maltretirala albansku po nacionalnoj osnovi , stiglo bi do medjunarodne zajednice sigurno. A ovo se gura pod tepih. Sramota i za organizatore i za Crnu Goru kao drzavu.