ZAŠTO ŽENE STENJU TOKOM INTIMNOG ODNOSA? Možda ćete se razočarati kada čujete šta je ISTINA

Autor:

Lifestyle

26.05.2024

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stenjanje nije uvek u vezi sa većim užitkom tokom odnosa.

ZAŠTO ŽENE STENJU TOKOM INTIMNOG ODNOSA? Možda ćete se razočarati kada čujete šta je ISTINA

Foto: shutterstock

Intiman odnos

Da li ste se ikada zapitali zašto vaša partnerka stenje tokom intimnog odnosa? Istraživanje s Univerziteta Lancashire donosi zanimljive odgovore na ovo pitanje. Prema ovom istraživanju, glasno stenjanje žena tokom se*sa nije nužno povezano sa njihovim vrhuncem ili kvalitetom odnosa, već se češće koristi kao sredstvo za podsticanje partnera i povećanje sopstvenog osećaja privlačnosti i samopouzdanja.

Stenjanje kao sredstvo za povećanje uzbuđenja

Istraživanje s Univerziteta Lancashire sprovedeno među ženama starosti od 18 do 48 godina otkriva da većina žena stenje tokom intimnog odnosa, ali ne nužno kao reakciju na sopstveni vrhunac. Zaprepašćujući podatak je taj da 66 odsto ispitanih žena priznaje da stenje kako bi ubrzale partnerov vrhunac, dok čak 87 odsto njih to čini kako bi se osećale više se*si i samopouzdanije. Ovo istraživanje jasno ukazuje na to da stenjanje može biti sredstvo za povećanje uzbuđenja i zadovoljstva tokom se*sa, iako nije direktno povezano sa postizanjem vrhunca.

Foto: Shutterstock

Zašto žene stenju tokom odnosa


Stenjanje kao komunikacija tokom intimnog odnosa

Naučnici ističu da ženski vrhunac najčešće nastaje tokom predigre, dok se glasno stenjanje često javlja pre ili istovremeno s vrhuncem muškarca. Ovo ukazuje na to da je stenjanje i vokalizacija tokom se*sa kompleksniji oblik komunikacije između partnera, koji može doprineti povećanju uzbuđenja i zadovoljstva za obe strane, prenosi "Krstarica".

Stenjanje kao sredstvo za održavanje uzbuđenja

Dodatno, istraživanje ističe da žene koriste glasne izraze zadovoljstva kako bi smanjile "dosadu" u krevetu. Ovo ukazuje na to da stenjanje može biti način da se održi uzbuđenje tokom se*sualnog odnosa, pružajući dodatni stimulans za oba partnera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading