OLGA BLISTA POSLE VELIKOG TRIJUMFA! Nek' se SPREMI Amerikanka! "Imala sam je..."!

Autor:

Sport

26.05.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpkinja prošla u drugu rundu ubedljivom pobedom nad Martinom Trevižan.

OLGA BLISTA POSLE VELIKOG TRIJUMFA! Nek' se SPREMI Amerikanka! "Imala sam je..."!

Foto: Tanjug

Imaće Srbija predstavnicu u ženskom singlu i u 2. kolu Rolan Garosa, pošto je Olga Danilović maestralnom partijom "preslišala" nekadašnju finalistkinju u Bulonjskoj šumi, Martinu Trevižan iz Italije.

- Tri pobede u kvalifikacijama nisu bile lake, dobre igračice sam dobila, sada još jednu. Znala sam da je ona ovde igrala polufinale, ali i ja se ovde osećam dobro svake godine, da kucnem u drvo. Sad mi je bolji osećaj jer imam četiri meča iza sebe, ali da sam izgubila u kvalama, ne bi mi bilo drago što sam ih igrala… Tu mi je igra, nemam nedoumice koje su inače uobičajene za početak - rekla je Olga Danilović i nastavila u dahu:

- Došla sam na teren znajući šta me očekuje – dug dan svakako, ali bila sam spremna od prvog poena Bila sam konstantna u svakom aspektu – i kada je trebalo da se zabije lopte, i kada je trebalo igrati duge poene, nisam žurila. Čvrst meč sa moje strane.

Rivalka u narednoj rundi Olgi će najverovatnije biti Danijela Kolins, koja igra sa Kerolajn Dolihajd u prvom kolu. Pre nekoliko nedelja u Madridu, Srpkinja je izgubila od Kolinsove 1:2, ali posle maratonskog taj-brejka u trećem setu (8:10). Tada je Amerikanka igrala tenis života...

Foto: Tanjug/AP

 

- Tenis života… Imala sam je na poen… Nemam jednu stvar sebi da zamerim za taj meč. Ona je favorit, ali i Dolihajd je dobra, neka se "kolju". Kolins igra bez greške, ima svega nekoliko poraza ove godine, ali nemam pritisak, samo ću dati sve od sebe. Vrhunski meč je bio u Madridu, dala sam 150 posto sebe, nisam više znala kako mi noge trče. Jako mi je bilo žao, jedan od težih poraza koje sam imala. Sutradan nije bio baš divan dan, ali nisam žalila ni za čim, samo za time što nisam pobedila.

Srpski navijači pružaju podršku Olgi u Parizu.

- Oni dolaze svaki meč već nekoliko godina. Lepa je atmosfera, volim da igram ovde, tu su naši ljudi.

Na pitanje kako se oseća fizički, jer je to najvažnije za kontinuitet, odgovara:

- Ne osećam se loše, na terenu sam poprilično stabilna, uspela sam i u dugim razmenama da izdržim. Kondiciono se osećam bolje, pozitivne stvari se dešavaju u poslednje vreme.

Predstavila je, zatim, članove svog stručnog štaba:

- Pepo Klavet je bio u kvalifikacijama, Aleks Cenzano je tu sa mnom već neko vreme, i putuje sa mnom. Kondicioni nam je u Madridu. On je mlađi trener iz Madrida, radio je sa Tamarom Zidanšek. Lepo smo se ’ukačili’, super nam je odnos, dobro se razume i sa Pepom – skapirao je moju igru i, još važnije, skapirao je mene kao ličnost - kaže Olga i dodaje:

- Za trenera je naravno važno da ima teniskog znanja, ali i da mi prija kao osoba, da to bude neko i s kim bih se družila van terena. Ti s tom osobom provodiš najviše vremena, džaba sve ako ti ne odgovara i van terena. Trener ne treba da menja mene, već da mi pomogne da budem najbolja verzija sebe - istakla je Danilovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading