NEĆE SAMO SA DPS! Oglasio se Andrija Mandić posle velike pobede u Budvi!

Autor:

Svet

26.05.2024

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandić je u štabu liste “Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

NEĆE SAMO SA DPS! Oglasio se Andrija Mandić posle velike pobede u Budvi!

Foto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

Lider Nove srpske demokratije i predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio je večeras da je koalicija "Za budućnost Budve" pobedila na izborima i da imaju najviše glasova na lokalnim izborima koji su danas održani u Budvi.

- Naša koalicija osvojila je 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobedili - rekao je Mandić, prenose Vijesti.

Kako je rekao, ZBCG vodi politiku koja je najbolja za Crnu Goru i za Budvu. Mandić je u štabu liste “Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

- Jedino nećemo pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti - zaključio je Mandić. Prema prvim projekcijama rezultata danas održanih lokalnih izbora u Budvi, savez Za budućnost Budve (ZBB), kao i lista Budva naš grad (BNG) imaće po devet mandata u novom sazivu budvanske skupštine, preneo je RTCG.

Podsećamo, demokrate su objavile večeras prve rezultate sa lokalnih izbora u Budvi, na osnovu 10.293 prebrojana glasa, prema podacima te partije, koja je navela da je na birališta izašlo 11.350 birača.

Koalicija "Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad", koju predvodi Mladen Milijelj, osvojila je 2.599 glasova, odnosno, 25,7 odsto glasova i devet mandata, a lista "Budva naš grad", koju predvodi Nikola Jovanović, 2.490 glasova, odnosno, 24,21 odsto glasova i devet mandata.

Demokratska partija socijalista, prema tim podacima, dobila je 2.024 glasova (19,68%) i sedam mandata, Demokrate 1.108 glasova (10,77%) i četiri mandata, Pokret Evropa sad 722 glasa (7,02%) i dva mandata, Građanski pokret URA 508 (4,94%) i jedan mandat, a koalicija okupljena oko Socijaldemokratske partije 481 glas (4,68%) i jedan mandat.

- Ovo je pobeda Srba, već se kažnjava politika PES-a instruirana sa zapada - moglo se čuti među građanima Budve večeras.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading