ALKARAZ DOBIO PITANJE O ĐOKOVIĆU! Odgovor Španca OSTAVIO je sve u ČUDU!

Autor:

Sport

26.05.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momak iz Mursije ostvario ubedljiv trijumf u prvoj rundi.

ALKARAZ DOBIO PITANJE O ĐOKOVIĆU! Odgovor Španca OSTAVIO je sve u ČUDU!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Posle pobede na startu Rolan Garosa, nad Amerikancem Džej Džej Volfom, španski teniser izneo je svoje impresije na konferenciji za medije.

Tom prilikom, Karlitos je dobio pitanje i o najbljem svih vremena Novaku Đokoviću, koji je u Pariz stigao bez titule u 2024. godini.

- Eto, to pokazuje da nas je navikao da osvaja sve. Igrao je nekoliko polufinala, to nije loše. Igrač kao Đoković nije osvojio ništa pre Rolan Garosa i da to je čudno. On sam je rekao da nije došao u najboljem momentu, svi to mogu da vide po rezultatima. Uvek kažem i to mislim da Novak ima taj kapacitet da uprkos rezultatima može da dođe i da osvoji turnir. Morate da budete pažljivi sa Novakom. Smatram da uprkos tome što nije došao sa najboljim rezultatima da je uvek u samom vrhu favorita za titulu - rekao je Alkaraz ostavivši okupljene u čudu, jer je uvek pun poštovanja prema najboljem teniseru ATP liste.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Momak iz Mursije se već dugo muči sa povredama, pred Rolan Garos je trpeo bol u ruci, pa je jedno od pitanja bilo i da li može da objasni u čemu je uzrok čestih povreda koje ima?

- Intenzitet je visok, jačina udarca na mečevima, igra je brža, zahtevnija, ima mnogo turnira tokom godine. Nemamo dovoljno vremena za odmor između turnira pre glavnih turnira. Mnogo promena se dešava, pa to utiče na povrede. Ima mnogo raznih faktora, svi oni zajedno utiču na igrače i na povrede. Nosim "rukav" na rucim moj fizio mi je rekao da to pomaže na određen način, ne znam na koji, ali mi je on to rekao. Nosim ga, kažu mi mnogi da pomaže i da to utiče na um. Da ne neki način zaboraviš na ruku i na sve. Moram da priznam da malo još utiče ta povreda na mene u smislu da ne udaram svaki forhend baš sa 100 odsto, zato se trudim da treniram što više i da udaram što više forhenda.


Prokomentarisao je i mogućnost da sa slavnijim zemljakom Rafaelom Nadalom zajedno igra u dublu na Olimpijskim igrama, koje startuju 26. jula u Parizu.

- Da budem iskren, mnogo puta sam rekao da želim da uživam u Rafinim mečevima, ne samo na ovom turniru, na sledećem i tako dalje. Gledaću sigurno njegov meč protiv Zvereva, napraviću raspored tako da dođem i da gledam meč. Oni su rivali, ne mogu da izaberem stranu, ali će biti sigurno dobar meč da gledam iz ugla navijača. Iskreno, nisam o tome razmišljao da li imam pritisak jer je Rafa ovde. Rafa je u Parizu, to je njegov turnir, sva pažnja je na njemu i to je normalno. Nisam osećao manji pritisak zbog toga što je on tu. Prosto je. Idem polako, stičem samopouzdanje. Gradim to samopouzdanje i jedino je to bitno - istakao je Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading