OGLASIO SE GREND SLEM ŠAMPION POVODOM KRAJA KARIJERE: ''Imam veoma važnu poruku!''

Autor:

Sport

26.05.2024

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijanac igra poslednju sezonu u karijeri.

OGLASIO SE GREND SLEM ŠAMPION POVODOM KRAJA KARIJERE: ''Imam veoma važnu poruku!''

Foto: www.profimedia.rs

Austrijski teniser, Dominik Tim, nedavno je potvrdio da će okončati svoju tenisku karijeru na kraju ove sezone. Ovaj tridesetogodišnji sportista suočavao se sa povredama koje su značajno uticale na njegov pad, nakon impresivnog trijumfa na US Openu 2020. godine i dostizanja treće pozicije na ATP listi. Očekivalo se da će Tim biti naslednik "velike trojke" u svetu tenisa, međutim, povrede su mu onemogućile povratak na sam vrh.

Foto: www.profimedia.rs

 

- Zdravo svima, imam veoma važnu, veoma tužnu, ali i veoma lepu poruku. Ova sezona biće poslednja u mojoj karijeri. Završiću karijeru na kraju ove godine. Ima više razloga za to. Pre svega, moj zglob nije dobro, onako kako treba, nije onako kako bih želeo. Drugi razlog je unutrašnji osećaj. Mnogo sam i dugo razmišljao o tome, o celom putovanju u tenisu koje sam imao koje je bilo neverovatno. Imao sam uspehe i osvojio sam turnire koje nisam ni sanjao. Putovanje je bilo neverovatno. Bilo je uspona i padova, to je iskustvo na kome sam zahvalan. Ali, došao sam do zaključka da je odluka da na kraju sezone završim karijeru ispravna. Zadovoljan sam odlukom koju sam doneo i uzbuđen zbog onoga što dolazi - poručio je Austrijanac i dodao:

- Kada se sve završi, uzeću dve-tri nedelje odmora i onda ću početi nešto novo. Uvek sam govorio da imam 25 godina tako velikog iskustva i da to moram da vratim narednim generacijama. Ostaću u tenisu, ali želim da počnem novi put - naveo je Tim.

Dominik Tim je ostavio dubok trag u teniskom svetu, a njegova odluka da okonča karijeru na kraju sezone sigurno će izazvati veliko interesovanje među ljubiteljima tenisa širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading