ALKARAZ POSLAO BRUTALNU PORUKU NOVAKU! "Karlitos" POČISTIO Amerikanca za 2. kolo RG!

Autor:

Sport

26.05.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u 2. kolo Rolan Garosa, pošto je pobedio Amerikanca Džej Džej Volfa rezultatom 3:0 (po setovima 6:1, 6:2, 6:1).

ALKARAZ POSLAO BRUTALNU PORUKU NOVAKU! "Karlitos" POČISTIO Amerikanca za 2. kolo RG!

Foto: Tanjug/AP

Samo sat i 53 minuta trebalo je trećem teniseru ATP liste da furioznom igrom stigne do druge runde, jer se nimalo nije namučio protiv 107. tenisera sveta.

Već od prvog seta momak iz Mursije opravdao je ulogu apsolutnog favorita u duelu sa kvalifikantom, kojeg je počistio rezultatom 6:1 za 34 minuta efektivne igre. Iako je Džej Džej Volf već na startu duela napravio šokantan brejk, to je samo razljutilo Karlosa Alkaraza, jer je odmah uzvratio ribrejkom, a potom do kraja ovog dela još dva puta oduzimao servis Amerikancu.

To se dogodilo u četvrtom i šestom gemu, kada je stekao ubedljivih 5:1, da bi onda odservirao za vođstvo u setovima od 1:0.

Foto: Tanjug/AP

 

Svega osam minuta duže od prvog, trajao je drugi set, u kome je Volf uspeo da "otkine" gem više Alkarazu. Ipak, sa novih ubedljivih 6:2, Karlitos je stekao ogromnu prednost, s tim što je on ovog puta brejknuo rivala već u prvom gemu. Učinio je to još jednom u petom poenu za visokih 4:1 i zatim rutinski priveo ovaj period kraju.

Što se tiče trećeg seta, ranim brejkovima u prvom i trećem gemu, Španac je brzo stekao nedostižno vođstvo i prema očekivanju prošao u drugu rundu. 

Za plasman u treće kolo, Karlos Alkaraz će igrati protiv boljeg iz duela Džejk Drejper (Velika Britanija) - Jesper de Jong (Holandija). Kvalifikant iz Holandije u tom meču vodi 2:1 u setovima, ali je Britanac na dobrom putu da meč odvede u odlučujući peti set.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džej Džej Vulf

Podsetimo, najbolji teniser sveta Novak Đoković u utorak izlazi na Centralni teren, a rival će mu biti domaći teniser, Francuz Pjer Igo Erber.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading