MILIONI KINEZA GLEDAĆE FILM O SRPSKOM JUNAŠTVU! Radoš Bajić van sebe zbog uspeha "Heroja Halijarda" u svetu: "ZAHVALAN SAM BOGU!"

Autor:

Zabava

27.05.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon veličanstvene beogradske premijere u oktobru 2023. godine i uspešne bioskopske distribucije u zemlji i regionu, film „Heroji Halijarda“ autora Radoša Bajića, nastao u koprodukciji Contrast Studios i Telekoma Srbija – nastavlja da osvaja svet.

MILIONI KINEZA GLEDAĆE FILM O SRPSKOM JUNAŠTVU! Radoš Bajić van sebe zbog uspeha "Heroja Halijarda" u svetu:  "ZAHVALAN SAM BOGU!"

Foto: ST/Nemanja Pančić

Žarko Laušević

Filmsko ostvarenje "Heroji Halijarda" reditelja Radoša Bajića imalo je internacionalnu premijeru u okviru filmskog festivala POFF Black nights (Crne noći) u gradu Talinu u Estoniji, a zatim je usledilo ućešće na Filmskom festivalu SFF u Čikagu, gde su “Heroji Halijarda” osvojili nagradu za najbolji film.

Na etničkom Festivalu u Sidneju u Australiji takođe je trijumfovao i nagrađen prvom nagradom “Kristalna koala”. Sa velikim uspehom film je prikazan i na specijalnim projekcijama u Parizu, u Los Anđelesu, Bostonu i više gradova Kanade, kao i na prestižnom Internacionalnom Filmskom Festivalu u Moskvi, gde je izazvao veliki interes publike i kritike.

Republika

Foto: Foto Contrast studios

 

Posebno mesto u slavodobitnom putu “Heroja Halijarda” zauzima specijalna projekcija koja je realizovana početkom marta u američkom Kongresu na Kapitol Hilu, uz prisustvo kongresmena, senatora američkog Senata i uglednih zvanica iz američkog kulturnog i javnog života. 

Značajan internacionalni uspeh filma koji je inspirisan operacijom “Halijard”, najvećom akcijom spasavanja pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva, nastavljen je nagradom „Zlatni Mač“, za najbolji film na Festivalu ratnog filma u Rusiji.

Republika

Foto: Foto Contrast studios

 

Ipak, ovih dana producenti ovog filmskog spektakla imaju posebne razloge da budu veoma zadovoljni jer je, zahvaljujući izvanrednom zalaganju Telekoma Srbija, ugovoreno emitovanje na nacionalnoj televiziji Narodne Republike Kine,  gde će “Heroje Halijarda” moći da vidi više stotina miliona gledalaca! 

Osim toga, prošle nedelje je na filmskom festivalu u Kanu produkcija Contrast Studios je potpisala ugovor sa ugledom distributerskom kućom Entertainment Squad iz Los Anđelesa - o distribuciji i prikazivanju filma na teritoriji SAD, Kanade, Australije i Novog Zelanda, što je od ogromnog značaja za našu kinematografiju i kulturu.

Povodom ovog velikog uspeha filma "Heroji Halijarda", scenarista i reditelj Radoš Bajić, kaže da se nadao uspehu filma, ali da je ovo prevazišlo sve o čemu je maštao.

Republika

Foto: Foto Contrast studios

 

- Nadao sam se značajnom uspehu našeg filma, radili smo vredno, požrtvovano i pošteno, ali sve ovo zbilja nisam očekivao. Trud je bio nezamisliv. Jedno je nadati se i verovati, a drugo to i doživeti. Vrlo sam zadovoljan jer je ovo veliki uspeh srpskog filma, ali i veliko dostignuće svih nas koji smo izgarali radeći na ovom projektu. Za mene, lično, ovo predstavlja krunu moje karijere. Zahvalan sam Bogu, svojoj porodici i svima koji su svojom podrškom i zalaganjem doprineli našem zajedničkom uspehu - izjavio je Bajić.

Jednu od poslednjih uloga u karijeri u ovom filmu ostvario je legendarni Žarko Laušević, a uloge tumače i Petar Božović, Nela Mihailović, Nikola Rakočević i mnogi drugi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading