ZVEZDA I PARTIZAN ČULI JASNU PORUKU OD EVROLIGE: Ovo su kriterijumi da dobijete pozivnicu, BUDŽET MORA BITI NIKAD VEĆI

Autor:

Sport

27.05.2024

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor elitnog takmičenja Paulijus Motiejunas se ponovo oglasio i objasnio sve, spomenuo i višegodišnju licencu.

ZVEZDA I PARTIZAN ČULI JASNU PORUKU OD EVROLIGE: Ovo su kriterijumi da dobijete pozivnicu, BUDŽET MORA BITI NIKAD VEĆI

Foto: Shutterstock, wikipedia

Košarkaši Crvene zvezde bili su već viđeni kao zagarantovani učesnici Evrolige na jesen jer su osvojili titulu u AdmiralBet ABA ligi i to ubedljivo savladavši Partizan u finalnoj seirji sa 3-0. Međutim, direktor Evrolige Paulijus Motiejunas je pre nekoliko dana poručio da biti šampion ne znači učešće u eliti po automatizmu, već da je potrebno da se ispune i drugi kriterijumi.

To je probudilo nadu Partizanu, ali i Virtusu, Albi i Valensiji da svi ravnopravno konkurišu za dve vajld karte. Sada je otkriveno koje to kriterijume moraju da ispune da bi bili u prednosti za specijalnu pozivnicu. Litvanac je otkrio je da se razmišlja o promeni sistema licenciranja klubova na period od tri do pet godina umesto trenutnog sistema koji podrazumeva godišnje licence. Motiejunas je istakao da su kriterijumi za dobijanje licenci jasni, te da se fokusira na finansijski doprinos klubova kroz tržišta, ugovore za TV prava, sponzorstva, hale i posetu. Takođe, potvrdio je da će minimalni budžet timova u Evroligi za narednu sezonu iznositi sedam miliona evra.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Paulijus Motiejunas

- Kriterijumi su jasni. Upravljamo ligom i želimo da imamo što je moguće više finansijskog doprinosa kada su timovi u pitanju. Ključ je u tržištima, ugovorima za TV prava, sponzorstvima, halama i poseti. To su kriterijumi koje ćemo predstaviti klubovima. Potvrđujemo da je minimalni budžet timova u Evroligi za narednu sezonu sedam miliona evra - rekao je Motiejunas.

Uvažavajući izazove s kojima se klubovi suočavaju, Motiejunas je istakao da se traže "specijalne pozivnice" koje bi donele stabilnost klubovima, omogućavajući im da ulažu i rastu. Iako se za sada planira zadržavanje jednogodišnjih licenci i sledeće sezone, Evroliga istražuje mogućnost dugoročnijih rešenja koja bi pružila stabilnost klubovima.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana i Zvezde

- Radio sam u klupskoj košarci godinama i svesni smo da trenutna situacija nije idealna za klubove. Nesigurnost nije dobra jer je na taj način teško pregovarati sa sponzorima i igračima. Nažalost, sledeće godine kako stvari stoje, još ćemo imati jednogodišnje licence. Međutim, tražimo duže specijalne pozivnice koje će doneti stabilnost za klubove koji moraju da ulažu i rastu - dodao je Motiejunas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading