POSKUPELA SPECIJALNA POZIVNICA! Evo koliko Zvezda i Partizan moraju da PLATE DA BI IGRALI EVROLIGU!

Autor:

Sport

23.05.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa više nije sigurno.

POSKUPELA SPECIJALNA POZIVNICA! Evo koliko Zvezda i Partizan moraju da PLATE DA BI IGRALI EVROLIGU!

Foto: Starsport

Domaća košarkaška scena je uzdrmana izjavom direktora Evrolige, Paulijusa Motiejunasa, o tome da Crvena zvezda nema garantovano mesto u elitnom takmičenju. Ova izjava je posebno zabrinula navijače crveno-belih nakon što su se njihovi miljenici titulom u AdmiralBet ABA ligi, barem su tako verovati, izborili za mesto u naredne sezone.
 
Motiejunas je izjavio da titula više nije garant, te da će Zvezda, kao i Partizan, konkurisati za specijalnu pozivnicu. Partizan je pre dve sezone platio 500.000 evra za specijalnu pozivnicu, dok je Crvena zvezda ove sezone morala da izdvoji istu sumu novca. Međutim, prema informacijama "Mozzart Sporta", cena za predstojeću sezonu iznosiće čak 750.000 evra. Ovo poskupljenje teško je palo i ostalim timovima koji konkurišu za mesto u Evroligi, poput Virtusa, Albe Berlina i Valensije.

Nije samo Crvena zvezda u neizvesnosti, već ni Pariz ne može da garantuje minimalan budžet koji se zahteva prema pravilima Evrolige. Ovo stvara dodatnu neizvesnost oko učešća Pariza u narednoj sezoni.

Ostaje nam da sačekamo leto i vidimo konačnu odluku Evrolige, dok Partizan i Crvena zvezda gaje nade da će se i naredne sezone naći u eliti. Direktor Evrolige Motijejunas dodao je da o ulasku isključivo odlučuju vlasnici A licence koji će glasati o ovom pitanju početkom jula.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading