ŠTA ĆE VEČITI REĆI NA OVO? Evroliga donela ISTORIJSKU odluku!

Autor:

Sport

25.05.2024

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato kako će se dobijati licence za najelitnije klupsko takmičenje.

ŠTA ĆE VEČITI REĆI NA OVO? Evroliga donela ISTORIJSKU odluku!

Foto: Starsport

Dejan Bodiroga

Fajnal-for Evrolige, održan u Berlinu, bio je prilika za donošenje važnih odluka za narednu sezonu. Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga najavio je da će do nedelje biti poznato dosta toga, a već u subotu su čelnici takmičenja dali naznake u kom pravcu razmišljaju.

Na konferenciji za medije, direktor takmičenja Paulijus Motiejunas otkrio je da se razmišlja o podeli licenci na tri do pet godina klubovima, umesto dosadašnjih specijalnih pozivnica na jednu godinu. Ova odluka bi klubovima pružila veću stabilnost prilikom ulaganja u dugoročne projekte, što bi moglo imati značajan uticaj na evropsku košarku.

Ova promena licenciranja posebno bi mogla uticati na Crvenu zvezdu kao šampiona AdmiralBet ABA lige, kao i na Partizan koji je bio najgledaniji tim u poslednje dve sezone Evrolige. Očekuje se da bi ova dugačka licenca pružila veću stabilnost i sigurnost ova dva kluba, omogućavajući im da planiraju i investiraju u dugoročne projekte.


Ove odluke mogu imati dalekosežne posledice na evropsku košarku i unaprediti kvalitet takmičenja, pružajući klubovima i navijačima više sigurnosti i kontinuiteta u budućnosti.

U finalu ovogodišnjeg izdanja Evrolige sastaju se branilac titule Real iz Madrida i atinski Panatinaikos, dok se u borbi za treće mesto sastaju Olimpijakos i Fenerbahče izi Istanbula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading