PIKSI I ZVANIČNO OSTAJE SELEKTOR: Evo kako se glasalo na Izvršnom odboru FSS

Autor:

Sport

27.05.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glasanju prethodila detaljna analiza.

PIKSI I ZVANIČNO OSTAJE SELEKTOR: Evo kako se glasalo na Izvršnom odboru FSS

Foto: Vlada LUKIĆ

Dugo iščekivana odluka Fudbalskog saveza Srbije je konačno doneta - Dragan Stojković Piksi će i dalje biti na čelu nacionalnog fudbalskog tima. Nakon zasedanja koje je održano ovog prepodneva, Izvršni odbor je jednoglasno podržao odluku da se selektoru pruži podrška i poverenje za nastavak rada.

On je produžio je ugovor kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije i ostaće na ovom mestu bar do Mundijala 2026. godine. Odluka je doneta nakon uspeha u vođenju A reprezentacije, gde je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja - Svetskom prvenstvu u Kataru i Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Takođe, ostvario je uspeh u Ligi nacija, što je rezultiralo plasmanom u elitni rang.

- U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata. Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj - stoji u saopštenju FSS.

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Fudbaleri Srbije

Piksi je preuzeo ulogu selektora "orlova" u martu 2021. godine, a od tada je tim beležio zapažene rezultate. Ova odluka je izazvala veliko interesovanje javnosti, s obzirom na to da je bilo dosta spekulacija o mogućoj promeni na čelu nacionalnog tima. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je istakao da je ovoj odluci prethodila temeljna analiza rada selektora, kao i sagledavanje rezultata postignutih pod vođstvom Piksija. Takođe, istaknuta je i važnost stabilnosti i kontinuiteta u vođenju nacionalnog tima, posebno imajući u vidu predstojeće izazove i kvalifikacije za naredno veliko takmičenje.

Reakcije javnosti na odluku o zadržavanju Piksija na mestu selektora su raznolike. Dok jedni ističu dosadašnje uspehe i napredak tima pod vođstvom Piksija, drugi izražavaju određene rezerve i očekivanja u pogledu budućih rezultata. Ipak, većina se slaže da je kontinuitet i stabilnost ključni faktori za dalji razvoj nacionalnog tima.

Navijači su takođe iskazali podršku selektoru putem društvenih mreža i pozdravili odluku Fudbalskog saveza Srbije. Nakon odluke o zadržavanju Piksija, fokus će biti usmeren ka predstojećim takmičenjima i kvalifikacijama. Nacionalni tim ima ambiciozne ciljeve i očekivanja od narednog perioda, a uloga selektora Piksija će biti od presudnog značaja u ostvarivanju tih ciljeva.

Očekuje se da će Piksi imati podršku celokupnog tima, stručnog štaba i Fudbalskog saveza Srbije u narednom periodu, dok će rezultati na terenu biti konačni pokazatelj opravdanosti ove odluke. S obzirom na dosadašnji rad i posvećenost, očekuje se da će nacionalni tim nastaviti da beleži uspehe pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading