PAO SKINUO KRUNU KRALJU: Zeleni porazili Real Madrid i osvojili Evroligu!

Autor:

Sport

26.05.2024

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki gigant je novi prvak Evrope!

PAO SKINUO KRUNU KRALJU: Zeleni porazili Real Madrid i osvojili Evroligu!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Real Madrida i Panatinaikosa odmerili su snage finalu Evrolige u Berlinu od 20.00 časova. Izabranici Egina Atamana su uspeli da pobede Kraljevski klub rezultatom 95:80 i dođu do trofeja u Evroligi nakon 13 godina čekanja, sedmi put u istoriji.

Najefikasniji na meču je bio Kostas Slukas sa 24 poena uz dva skoka i tri asistencije, slede ga Henrik Nan sa 21 poenom, tri skoka i tri astisntecije i Matijas Lesor koji je ubacio 17 poena, šest skokova i jedna asistencija.

U redovima Reala najefikasniji je bio Džnana Musa koji je ubacio 15 poena uz pet skoka i četiri asistencija, Fakudno Kampaco je postigao 12 poena uz dva skoka i četiri asistencije i Serhio Rodrigez sa 11 poena, dva skoka i dve asistecnije.

Real je furiozno krenuo utakmicu, fenonemalnim poenima Endiaja i brzo stvorio prednost od 8:3. Potom je Panatinaikos uzvratio preko Papapetrua, Nana i Granta uspeli da stignu na -1 (10:9). Kraljevi su pokazali zašto su došli i nastavili da kontrolišu utakmicu tokom čtavog prvog poluvremena, i imali sve u svojim rukama.

 

 

Potom je usledio blagi pad Madriđana u drugoj deonici., u jednom momentu je PAO uspeo da spusti veliku pednost od +14( 41:27) na -1 (46:45). Međutim, Špance su hteli šutevi za tri poena, pa je na poluvremenu Real imao prednost 54:49.

U drugom poluvremenu obe ekipe su igrale tvrdo i oprezno, nisu se toliko davali kao u prvom. Izabranici Ergina Atamana su dodali gas potom, a Kostas Slukas je defintiivno vodio Zelene tokom čitavog susreta svoji poneima i partijama. Real je dosta pao u igri, promašivao i to je grčki gigant iskoristio. Takođe, Nan je pogodio ključne trojke. 

 

 

PAO je prvi put došao do prednost na kraju treće deonice (65:64). U poslednjoj deonici Real Madrid je sve promašivao, nisu uspevali da se konsoliduju i pronađu ritam, pa je Panatinaikos došao do prednosti do +9 (74:65). Potom je proradio Ljulj koji je pogodio nekioloko puta trojku, ali je na drugoj strnai uzvratio i Sluksas, pa je to bio njihov trojaški obračun. Na kraju su Zeleni uspeli da privedu utakmicu kraju i da dođu do sedmog naslov prvaka Evrope posle 13 godina.

 

 

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Velika borba se vodila i u poslednjoj deonici. PAO je počeo poenima, a Mitoglu je pogodio trojku i zapalio halu (71:65). Krenuo je šut Zelene, Grent je pogodio novu trojku i grčki tim je otišao na najveću prednost na meča od +9 (74:65). Atomska košarka se igrala, Ljulj je pogodio trojku za Real, ali je Slukas uzvratio na drugoj strani, odlično je igrao grčki tim.

 

 

Usledio je trojkaški obračun Slukasa i Ljulja. Ubrzao je Real tempo utakmice i tako učinio ovu završnicu dramatičnijom. Uspeo je Panatinaikos da privede rutinski meč kraju i pobedi Real i postane prvak Evrope slavivši 95:80.

Treća četvrtina:

Nastavlja PAO gde je stao u drugoj četvrtini, Slukas započinje drugi deo trojkom. Tvrđa košarkaka se igrala na startu treć deonice, usledio je period od tri ili četiri minuta bez poena. Nisu uspevali tako lako Zeleni da dođu poena, Real je igrao čvrstu odbranu. Ponovo je Panatinaikos prišao na -1 (56:55) i u boljoj meri započeo ovaj deo susreta.

Foto: www.profimedia.rs

 

Nan je zapalio Uber Arenu pogodivši trojku i tako doveo grčki tim u prvo vođstvo na utakmici (58:56). Preuzeo je PAO inicijativu u trećoj četvrtini i uspeo da nađe recept da probije čvrstu defanzivu Reala. Pao je ritam, Madriđani su ušli u seriju promašaja. 

 

 

Definitivno je posustalo Real u ovom periodu meča. Izabranici Ergina Atamana su nametnuli ritam i uspeli da nametnu svoj ritam i kontrolisali događanja na terenu. Na kraju treće deonice rezultat je bio 65:64 za Zelene.

Druga četvrtina:

Početak druge deonice označio je Kostas Slukas koji je pogodio za Panatinaikos, ali je Real odmah uzvratio na drugoj strani trojkom Jabuselea. Vrlo visok ritak je nametnuo Real i PAO nije imao adekvatan odgovor na to. Blistali su Madriđani, igrali su fenomenalnu košarku.

 

Defanziva Reala je funkcionisala pod konac, pa je Panatinaikos imao velkih problema da dođe do poena. Kraljeve je hteo šut za tri poena, ali je na drugoj strani stao. Imali su u jednom trenutku Zeleni veliki zaostaka od +14 (41:27). Potom je grčki tim pritisnuo, pa je ta velika prednost smanjena preko Hernangomeza i Slukasa (41:31). 

Foto: www.profimedia.rs

 

Usledila su nekoliko promašaja Reala, a to su iskosritstili Zeleni koji su imali seriju od 8:0 (41:35). Poarije je pokazao koliku moć u reketu imaju Madriđani, pa je zakucao i prekinuo veliki nalet grčkoj tima (43:33). U drugom delu ove deonice, PAO je pokazao bolju igru, dok je Real bio u napadačkom padu, pa su izabranici Egina Atamana istopili prednost Madriđana na -1 (46:45).

Sjanjno prvo poluvreme koje na kraju pripalo Realu (54:49).

Prva četvrtina:

Dinamičan početak utkamice. Real Madrid je odmah ostavrio prednost na startu meča preko mladog Endiaja i imali su seriju od 8:3. Međutim, nije se Panatinaikos tek tako dao, pa su uspeli da pariraju Kraljevima preko Papetrua, Granta i Nana. Uspeli su izabranici Ergina Atamana da se konsoliduju u jednom momentu i priđu Realu na -1 (10:9).

Foto: www.profimedia.rs

 

Real je nastavio da igra svoju igru na odličan način, pa su napravili seriju od 5:0 (15:9), ali je Mitoglu prekinuo nalet Madriđana šutem za dva (15:11). Sjajan početak utakmice, vrlo dinamična prva deonica, sa visokim tempom sa obe strane. U finišu ovog dela susreta, Real je stvorio veću prednost (27:19). 

 

Htele su trojke i jedne i druge. Boriili su se Zeleni da stignu prednost Kraljeva, parirali su u jednom trenutku, ali je Real pokazao karakter i dobio prvu deonicu rezultatom 36:25.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading