"VEČITI" U DVA MEČA REŠAVAJU PITANJE FINALISTA? Pripreme za start finala, ili produžetak serija? Evo gde možete gledati mečeve Zvezde i Partizana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.05.2024

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme za finale, ili nastavak polufinalnih serija?

"VEČITI" U DVA MEČA REŠAVAJU PITANJE FINALISTA? Pripreme za start finala, ili produžetak serija? Evo gde možete gledati mečeve Zvezde i Partizana!

Foto: Starsport

Evropa je sinoć dobila svog novog šampiona. U uzbudljivom finalu punom preokreta, grčki Panatinaikos je savladao dosadašnjeg vladara Starog kontinenta rezultatom 95:80, čime je stigao do svoje sedme evropek krune u istoriji kluba, prve nakon punih 13 godina.

I dok je evropski kontinet saznao ime kluba koji će laskavo zvanje nositi u narednih 12 meseci, košarkaški šampion Srbije se i ne nazire.

Crvena zvezda jeste osvojila trofej u regionalnoj ABA ligi koji se smatra i najvrednijim u košarci na prostorima nekadašnje eks-Ju, a kada j reč o nacionalnom takmičenju, na programu su tek drugi mečevi polufinalne serije plej-ofa.

Beogradski večiti rivali imaju priliku da večeras obezbede plasman u novo finale, a za to ime je neophodno da slave na parketima svojih protivnika. U prvim mečevima Partizan je savladao Megu rezultatom 82:72, dok su crveno-beli bili bolji od FMP-a 97:87.

Foto: Kss.rs

Još jednom će odlučivati o trofeju?

 

Prvi na parket danas izlaze "panteri" i košarkaši zvaničnog srpskog šampiona Crvene zvezde. Meč u dvorani u Železniku na programu je od 18 časova, a kao što je već napomenuto, u slučaju trijumfa izabranika trenera Janisa Sferopulosa, crveno-beli bi nastavili put ka odbrani pehara koji je "njihovo vlasništvo" od 2015. godine, ne računajući sezonu 2019/20 koja nije odigrana usled svetske pandemije virusa COVID-19.

Dva sata kasnije na teren novobeogradske Hale sportova "Ranko Žeravica" izlaze košarkaši Mege i Partizana. Crno-beli imaju prednost u seriji, a ekipa trenera Željka Obradovića će pokušati da se već večeras plasira u veliko finale čiji su učesnici poslednji put bili pre tačno pet godina.

Treba napomenuti da se u Humskoj šampionska titula čeka već punu deceniju. Partizan je šampion Srbije poslednji put bio u sezoni 2013/14 kada je MVP finalne serije bio Bogdan Bogdanović.

Oba polufinalna meča možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arenasport Premium 1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading