METLA JE NAJPOPULARNIJI KOŠARKAŠKI REKVIZIT: Zvezda, Boston, Dalas - nastavite niz! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.05.2024

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoćemo li saznati finaliste ovosezonske NBA lige brže nego što je bilo ko mogao i da pomisli?

METLA JE NAJPOPULARNIJI KOŠARKAŠKI REKVIZIT:  Zvezda, Boston, Dalas - nastavite niz! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/Dallas Mavericks

Košarkaši Bostona vode u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige protiv Indijne rezultatom 3:0, a sličan put sebi su trasirali i u ekipi Dalasa.

Tim iz Dalasa malazi se na pragu da prvi put nakon 13 godina stigne do velikog NBA finala, zahvaljujući neverovatnom dvojcu Luke Dončića i Kajrija Irvinga.

U uzbudljivoj utakmici protiv Minesote, Maveriksi su stigli do svoje treće pobede, slavivši rezultatom 116:107 (33:28, 27:24, 27:35, 29:20) na domaćem terenu, a Dončić i Irving su postigli po 33 poena, pri čemu je Dončić takođe zabeležio pet asistencija i šest skokova, dok je Irving doprineo trijumfu sa četiri asistencije i tri skoka.

Maveriksi su poveli rano u prvoj četvrtini i zadržali prednost do odlaska na "veliki odmor". Iako su na kratko izgubili vođstvo u trećoj deonivi, brzo su ponovo preuzeli kontrolu nad utakmicom. Minesota je imala prilike u poslednjoj četvrtini da stigne do trijumfa. Uspeli su čak i da dođu do prednosti, ali su košarkaši Dalasa napravili impresivan niz od 14:3 pri kraju utakmice čime je obezbeđen i treći trijmf u seriji.

 

 

U epicentru zbivanja jesu bili Luka Dončić i Kajri Irving, ali se mora istaći da su se u redovima poražene ekipe istakli Entoni Edvards koji je postigao 26 poena uz devet asistencija i isto toliko skokova, kao i Konli koji je ubacio 16 poena.

Poslednji put kada su se Dalas Maveriksi plasirali u NBA finale bilo je to pre 13 godina, predvođeni legendarnim Dirkom Novickim. Sada Luka Dončić ima priliku da postane drugi Evropljanin koji će povesti tim ka šampionskoj tituli.

Prvu priliku da obezbede plasman u veliko finale košarkaši Dalasa će imati u utorak 28. maja kada će ponovo ugostiti ekipu Minesote, a ukoliko do toga nedođe, naredni mečevi na programu bi bili 30. maja, kao i 1. i 3. juna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading