"METLANJE": Po ugledu na Zvezdu- Boston preokrenuo rivala i stigao na prag velikog finala! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.05.2024

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezadrživo grabe ka borbi za "prsten".

"METLANJE": Po ugledu na Zvezdu- Boston preokrenuo rivala i stigao na prag velikog finala! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/NBA

Uzbudljiva utakmica u Indianapolisu donela je preokret koji će se dugo pamtiti.

Boston Seltiksi uspeli su da nadoknade zaostatak od čak 18 poena i pobede Indijanu sa 114:111 (32:31, 25:38, 24:21, 38:21) , stekavši tako prednost od 3:0 u finalu Istočne konferencije. Ključni trenuci utakmice desili su se u završnici, kada je Rendal Holidej postigao odlučujući koš uz faul, a potom stigao i do ključne ukradene lopte.

Iako je bio upitan za nastup zbog bolesti, Holidej se izborio sa tegobama i odigrao ključnu ulogu u trijumfu Seltiksa. Njegov doprinos bio je od presudnog značaja, a posebno se ističe njegov koš uz faul koji je doneo preokret, kao i kasnija krađa lopte koja je osigurala pobedu.

Mladi bek Seltiksa, Džejson Tatum, pružio je još jednu sjajnu partiju postigavši 36 poena, što mu je izjednačavanje ličnog rekorda u plej-ofu. Uz to, Tatum je imao i deset skokova i osam asistencija, što ga čini ključnim igračem u ovom preokretu.

 

 

Nedostatak sjajnog Halibartona zbog povrede zadnje lože i te kako se osetio i bio je veliki udarac za Indijanu, ali je mladi Endrju Nembhard iskočio u prvi plan sa rekordom karijere od 30 postignuih poena. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se spreči treći poraz u seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Boston Seltiksi su nastavili svoj impresivan niz pobeda na gostujućem terenu, ostvarivši šesti trijumf u plej-ofu van svog parketa. Ova sposobnost da se pobeđuje u tuđem dvorištu može biti ključna za osvajanje titule.

Seltiksi su sada stigli do velike prednosti u seriji, a "meč loptu" bi mogli da imaju već 28. maja kada će od dva časa po srpskom vremenu još jednom gostovati u Indijanopolisu.

Da podsetimo, u finalnoj seriji Zapadne konferencije, ekipa Dalasa ima prednost od 2:0 u duelima protiv Minesote.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading