NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Dončić uništio Minesotu - Luka tri sekunde pre kraja doneo trijumf Dalasu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.05.2024

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pola puta ka velikom finalu, već je pređeno.

NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Dončić uništio Minesotu - Luka tri sekunde pre kraja doneo trijumf Dalasu! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/Dallas Mavericks

Nakon ekipe Bostona koja je slavila u prva dva meča Istočne konferencije, čime je prešla pola puta ka plasmanu u veliko finale NBA lige i na Zapadnoj konferenciji nakon uvodnih duela, situacija je identična.

U novoj, više nego uzbudljivoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije, Luka Dončić je bio ključni igrač za Dalas u trijumfu nad Minesotom rezultatom 109:108 (26:32, 22:28, 31:26, 30:22).

Dončić je postigao odlučujući trojku na svega tri sekunde pre kraja meča, čime je i zabeležio svoj peti tripl-dabl učinak u ovosezonskom plej-ofu. Sa 32 poena, 13 asistencija i deser skokova, Dončić je još jednom pokazao svo svoje znanje i umeće kojim je svakako najzaslužniji za prednost od 2:0 u seriji.

Dalas je uspelo da se vrati u meč nakon što su gubili sa 18 poena razlike u drugoj četvrtini, pa čak i sa 16 poena zaostatka sredinom treće četvrtine. Naz Rid je imao sjajnu noć sa 23 poena, ali njegov poslednji pokušaj za pobedu je završio na obruču, što ekipu iz Mineapolisa ostavlja u veoma teškom položaju pred nastavak serije.

Kajr Irving je pored Dončića pružio sjajnu partiju. Ubacio je ukupno 20 poena, ali je u poslednjoj deonici, kada je domaćin sustiyao rezultatski deficit, postigao čak 13. Trojkom na samo tri minuta pre kraja meča približio je svoju ekipu na samo dva poena zaostatka. da bi nakon dva uzastopna nerealizovana napada gostiju, Luka Dončić trojkom na samo tri sekunde pre kraja doneo veliko slavlje.

 

 

Važno je napomenuti da je Dončić igrao uprkos povredi desnog kolena i bolova u levom skočnom zglobu. Sve to ga nije sprečilo da dominira terenom. Njegova sposobnost da igra na visokom nivou čak i kada nije potpuno spreman fizički, pokazuje koliko je on važan igrač za svoj tim.

Dalas sada odlazi u Mineapolis sa velikom rezultatskom prednošću. Naredna dva duela odigraće se u "Target centru". Za ekipu Misenosote sada je svaki meč odlučujući.

OStaje da se vidi da li će u aktuelnoj sezoni Dalas i Boston odličuvati o NBA prstenu, s obzirom da se u ovom trenutku obe ekipe nalaze na pola puta od velikog finala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading