ŠTA URADI ČOVEČE? Izrešetao je koš Indijane - Džejlen Braun vodi Boston ka velikom finalu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.05.2024

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaći teren je odbranjen.

ŠTA URADI ČOVEČE? Izrešetao je koš Indijane - Džejlen Braun vodi Boston ka velikom finalu! (VIDEO)

Foto: YouTube.com/printscreen/GAMETIME HIGHLIGHTS

U prvom meču finalene serije plej-ofa Istočne konferencije, košarkaši Bostona slavili su rezultatom 133:128 nad ekipom Indijane, čime su stigli do prednosti u borbi za plasman u završnu borbu za NBA prsten.

I drugi susret je odigran u "TD Areni" u Bostonu, a ishod je bio identičan. Boston Seltiksi su savladali Indijanu Pejserse rezultatom 126:110 (27:25, 24:32, 29:36, 30:33) čime su stigli na pola puta od željenog cilja,

Sjajnu partiju pružio je Džejlen Braun koji je postigao 40 poena, pet skokova i dva poena, a posebno će ostati u sećanju njegovih deset poena u seriji domoćina od 20:0 tokom drugog perioda igre, čime je u krajnjem ishodu meč i rešen.

Od samog početka meča viđena je zanimljiva košarkaška predstava, a posebno trebe napomenuti da su se ekipe smenjivale u vođstvu, ali kao što je već rečeno, drugi period igre donosi i seriju domaćina nakon kojeg Indijana nije uspela da se vrati u utakmicu, posebno kada se zna da su ušli u crnu seriju tokom koje je čak devet uzatopnih šuteva bilo neprecizno.

 

 

Nakon utakmice trener Džo Mazula istakao je da Braun ima izuzetan pristup životu, te da je veoma zreo i fokusiran na ono što je zaista bitno. Njegova predanost radu i jasna slika o sebi kao osobi i igraču su, prema rečima trenera Mazule, najvažnije stvari.

Paskal Sijakam je pokušao da vrati Pejserse u igru u drugom poluvremenu, postigavši čak četiri koša u prva četiri minuta. Međutim, Seltiksi su ponovo preuzeli kontrolu i uspeli da održe sigurnu prednost do kraja meča.

Serija se sada seli u Indijanopolis gde će biti odigrana naredna dva meča koja su na programu 26. i 28. maja, a ukoliko nakon njih ne bude poznato ime finaliste NBA lige, peti duel je na programu 30. maja u Bostonu, eventualni šesti u Indijanopolisu 1. juna, a prema planu majtorica je zakazana za 3. jun u "TD Areni" u Bostonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading