POTPUNA LUDNICA: Kada je teško tu je Luka! Dončić osvetio Nikolu Jokića! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.05.2024

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko već nije mogao Nikola Jokić, neka ovoga puta "prsten" prigrabi Luka Dončić.

POTPUNA LUDNICA: Kada je teško tu je Luka! Dončić osvetio Nikolu Jokića! (VIDEO)

Foto: YouTube.com/printscreen/FreeDawkins

Mnogi su očekivali da će u aktuelnoj sezoni NBA lige, barem kada je u pitanju "Zapad", u velikom konferencijkosm finalu gledati "balkanski klasik" u kojem će snage odmeriti Nikola Jokić i Luka Dončić, ali su svoje želje imali i košarkaši Minesote koji su u majstorici polufinalne serije plej-ofa uspeli da nakon velikog preokreta stignu do trijumfa čime su i zakazali duel sa ekipom Dalasa.

Sada je započela i serija koja će iznedriti jednog finalistu NBA lige.

Košarkaši Dalas Maveriksa ostvarili su važnu pobedu nad Minesotom rezultatom 108:105 (27:33, 32:29, 23:21, 26:22) u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Slovenački košarkaš Luka Dončić je još jednom pokazao svoj neverovatni kvalitet, završivši meč sa 33 poena, šest skokova i osam asistencija, uz tri ukradene lopte, jednu blokadu i četiri izgubljene lopte. Ono što je posebno impresivno jeste da je čak 15 poena postigao u poslednjoj deonici, kada se i odlučivalo o pobedniku prvog meča finalne serije.

 

 

Pored Dončića, Kajri Irving je bio odličan sa 30 poena, pet skokova i četiri asistencije, pružajući snažnu podršku ekipi. Njih dvojica su bili ključni faktori u pobedi Dalas Maveriksa.

Na suprotnoj strani, Mekdenijels je još jednom pokazao svoje košarkaško umeće, postigavši 24 poena. Edwards je takođe bio zapažen sa 19 poena, dok su Tauns i Rid doprineli sa 16, odnosno 15 poena. Minesota je pružila snažan otpor, ali nije uspela da osvoji pobedu u ovoj utakmici.

Ova pobeda Dalas Maveriksa predstavlja značajan korak ka osvajanju titule Zapadne konferencije, a sjajna igra Luke Dončića u odlučujućim trenucima meča definitivno će biti tema razgovora u narednim danima. S nestrpljenjem očekujemo nastavak ovog uzbuđujućeg takmičenja.

Da podsetimo, kada je u pitanju IStočna konferencija, prvi finalni meč pripao je košarkašima Bostona koji su savladali na svom parketu Indijanu, rezultatom 133:128.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
ја сам

23.05.2024 08:53

Лука Дончић је србин словеначки држављанин пореклом са косова, деда му је и умро на косову,родитељи су му се одселили у Словенију