REAL MADRID JE U FINALU! Olimpijakos NEMOĆAN protiv "kraljevića"!

Autor:

Sport

24.05.2024

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaslužen trijumf branioca titule od 87:76.

REAL MADRID JE U FINALU! Olimpijakos NEMOĆAN protiv "kraljevića"!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Real Madrida drugi su finalisti ovogodišnjeg ciklusa Evrolige. "Kraljevski" klub je u polufinalu fajnal-fora u Berlinu eliminisao Olimpijakos rezultatom 87:76.

Madriđani su izgledali skoro pa nezaustavljivo. Imali su tokom čitave utakmice prednost koja je išla do čak plus 25 u prvom poluvremenu. Ponovo su igrači kraljevskog kluba pogađali kada je to bilo najpotrebije, naročito trojke, i bili hladne glave u završnicama akcija. 

U reprizi prošlogodišnjeg finala u Kaunasu najbolji je bio Džanan Musa sa 20 poena, a dvocifreni kod Reala bili su još Mario Hezonja sa 12, Vensan Poirier i Geršon Jabusele sa po 11 poena. Kod Olimpijakosa ubedljivo najbolji je bio Alek Piters sa 23 poena, Šekil Mekisik je dao 17, a nekadašnji plejmejker Partizana Najdžel Vilijms Gos je dodao 15. Srpski reprezentativci Filip Petrušev koji je postigao pet poena, odnosno Nikola Milutinov bez koša za deset munuta igre - nisu se proslavili.

Branilac titule u eliti igraće za novi naslov protiv Panatinaikosa u nedelju, dok se u meču za treće mesto pre toga sastaju Olimpijakos i Fenerbahče. Zanimljivo, Real i Panatinaikos nikada do sada nisu ukrstili koplja u finalu Evrolige i ovo će im biti prvi put. Real Madrid je prvo finale igrao još davne 1962. godine i ovo mu je 21. put da je stigao na korak do trona. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading