IDENTIFIKOVAN NAPADAČ: Muškarac osumnjičen za napad na ženu i njenog sina u tržnom centru u Sarajevu

Autor:

Svet

24.05.2024

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad se dogodio u četvrtak.

IDENTIFIKOVAN NAPADAČ: Muškarac osumnjičen za napad na ženu i njenog sina u tržnom centru u Sarajevu

Foto: Youtube/CRNA Hronika

Policija u Kantonalnom MUP-u Sarajevo identifikovala je 23-godišnjeg muškarca kao osumnjičenog za napad na ženu i njenog sina u tržnom centru u Sarajevu.

Napad se dogodio u četvrtak oko 18:45 sati, a žrtva je bila žena čiji su inicijali S.V. i njen maloletni sin koji je nosio majicu sa natpisom "Delije sever", prenosi Tanjug .

Kada je S.V. obavestila policiju o napadu, policijski službenici su brzo identifikovali osumnjičenog.

Prema izjavi iz MUP-a Kantona Sarajevo, osumnjičeni će biti podvrgnut zakonskim procedurama u skladu sa odlukama nadležnog tužioca.

Iz MUP-a su dodali da je dežurni tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično delo "nasilničko ponašanje".

Nasilničko ponašanje je oblik agresivnog ili nasilnog postupanja prema drugima, koje može uključivati fizičko, verbalno ili emocionalno nasilje. To može uključivati napade, prijetnje, zastrašivanje, vrijeđanje ili bilo koju vrstu nasilnog ponašanja koje ima za cilj kontrolu ili nanošenje štete drugoj osobi. Ovo ponašanje može biti izraženo u privatnom ili javnom prostoru, kao i u različitim kontekstima, poput porodičnog nasilja, nasilja na radnom mestu ili nasilja u društvu.

U Bosni i Hercegovini, kazne za nasilničko ponašanje mogu biti različite u zavisnosti od težine i vrste počinjenog dela, kao i od zakona koji se primjenjuju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading