SVE BI DALI DA SU NA NJEGOVOM MESTU: I pored loših partija, Novak dominira! Siner i Alkaraz očima ne veruju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.05.2024

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dominacija je nastavljena i ovog ponedeljka.

SVE BI DALI DA SU NA NJEGOVOM MESTU: I pored loših partija, Novak dominira! Siner i Alkaraz očima ne veruju!

Foto: Instagram.com/djokernole

I pored ne baš zadovoljavajućih rezultatan, najbolji teniser sveta ne samo da čuva svoju lidersku poziciju na ATP listi, već i uvećava bodovnu razliku.

Rolan Garos je započeo u nedelju 26. maja, a Novak Đoković i dalje drži prvo mesto na ATP listi. Srpski teniser je na čelu liste već 427. nedelju, sa 9,960 bodova, što je 100 bodova više nego prethodne nedelje, zahvaljujući učešću na ATP turniru u Ženevi. Iako je rano eliminisan, osvojio je 100 bodova.

Italijan Janik Siner se nalazi na drugom mestu sa 8,770 bodova, samo 1,190 bodova manje od Đokovića, dok je Španac Karlos Alkaraz treći na listi sa 7,300 poena. Nole će sigurno zadržati prvo mesto do kraja Rolan Garosa, ali će nakon toga zavisiti od njegovog rezultata i Janika Sinera, koji mu prati svaki korak.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Dominacija - 427. nedelja na vrhu ATP liste

 

Iako se spekuliše o Novakovim kalkulacijama za ostanak na prvom mestu, on ističe da mu rang lista nije prioritet:

- Slemovi, reprezentacija, Olimpijske igre... Kada o tome pričamo, to me pokreće. Osećam da mi daje snagu i volju. Suština je da mi je to dovoljno u ovoj fazi karijere. To je ono zbog čega nastavljam da se bavim tenisom. Rang lista mi nije prioritet, da li bio još nedelju, pet, deset na prvom mestu ili nijednu više, to me ne zanima - nedavno je izjavio najbolji teniser planete.

Kada je reš o nastavku ATP liste Aleksandar Zverev se nalazi na četvrtom mestu sa 6,305 bodova, dok je na petoj poziciji Danil Medvedev sa 6.295 poena. Slede Rubljov, Rud, HurkačCicipas i Dimitrov čime se završava trenutna lista TOP 10 tenisera planete.

Od ostalih srpskih igrača, Laslo Đere je na 52. poziciji sa 960 bodova, Miomir Kecmanović se nalazi na 57. mestu sa 880, Dušan Lajović na 61. poziciji sa 831 poenom, dok je Hamad Međedović sada 135. sa 492 bodova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading