OSAM RAKETA POGODILO ŠATORE U RAFI! Najmanje 40 civila poginulo, veliki broj povređenih!

Autor:

Svet

27.05.2024

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri opisao je napad u Rafi kao "masakr".

OSAM RAKETA POGODILO ŠATORE U RAFI! Najmanje 40 civila poginulo, veliki broj povređenih!

Foto: Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov

Najmanje 40 civila je ubijeno, a mnogi su povređeni u izraelskim vazdušnim napadima na grad Rafu, na jugu Pojasa Gaze, prenose palestinski mediji.

Agencija Wafa navodi da je najmanje osam raketa pogodilo šatore u  severozapadnom delu grada, gde su smešteni raseljeni Palestinci.

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da njegova terenska bolnica u Rafi prima veliki broj povređenih, a da i druge bolnice primaju veliki broj pacijenata.

Visoki zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri opisao je napad u Rafi kao "masakr".

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su izvele precizan napad na kompleks Hamasa u gradu Rafa, gde su se okupljali visoki zvaničnici te palestinske militantne grupe, prenosi Tajms of Izrael.

IDF je kasnije saopštio da su u napadu ubijeni komandant Hamasovog štaba na Zapadnoj obali Jasin Rabia i još jedan pripadnik Hamasa.

Podsećamo, izraelska vojska (IDF) saopštila je juče da je osam raketa ušlo na teritoriju Izraela, a da je nekoliko oboreno, u napadu za koji je preuzela odgovornost militantna grupa Hamas.

Na snimcima na društvenim mrežama se vidi kako izraelski sistem protivvazdušne odbrane "Gvozdena kupola" obara rakete iznad Izraela, a sirene upozorenja se čuju u gradovima Herzlija, Tel Aviv, Kfar Šmarjahu, Ramat Hašaron, Petah Tikva i u više manjih naselja.

BONUS VIDEO


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading