NEŠTO SE OPASNO KUVA?! Šta spremaju Turska i Hamas? Održan sastanak lidera Hamasa i Erdoganovog šefa obaveštajaca

Autor:

Svet

13.05.2024

00:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitan susret dogodio se u glavnom gradu Katara - Dohi

NEŠTO SE OPASNO KUVA?! Šta spremaju Turska i Hamas? Održan sastanak lidera Hamasa i Erdoganovog šefa obaveštajaca

Foto: x/jihaadnews

Danas je u Dohi, glavnom gradu Katara, održan značajan sastanak između šefa turske obaveštajne službe (MIT) Ibrahima Kalina i šefa političkog biroa Hamasa, Ismaila Hanijea.

Centralna tema razgovora bila je tok pregovora o prekidu vatre u Pojasu Gaze, kao i omogućavanje isporuka humanitarne pomoći za palestinsku enklavu.

Apel za obustavu napada na Pojas Gaze

Tokom sastanka, Kalin i Hanije su istakli važnost obustave napada Izraela na Pojas Gaze.

Ova inicijativa naglašava potrebu za zaštitom civilnog stanovništva i osiguravanjem mirnog okruženja za ljude koji žive u ovoj kontroverznoj oblasti.

Pohvale za napore Turske u pregovaračkom procesu

Sastanak je bio obeležen pohvalama Ismaila Hanijea za napore koje je Turska uložila u pregovaračkom procesu sa Izraelom.

Ovo priznanje jasno ukazuje na angažovanost Turske u traženju rešenja i olakšavanju situacije u Pojasu Gaze, te potvrđuje ulogu Turske kao ključnog aktera u regionalnim diplomatskim naporima.

Bezbednosni izvori su dodatno potvrdili značaj sastanka i istakli važnost dalje saradnje između Turske i Hamasa u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Ovaj susret predstavlja korak ka uspostavljanju stabilnosti i humanitarnog prosperiteta u Pojasu Gaze, te istovremeno naglašava konstruktivnu ulogu Turske u rešavanju regionalnih sukoba, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading