POČEO IZRAELSKI NAPAD NA RAFU! U toku je NAJJAČE bombardovanje Pojasa Gaze do sada! Brigade Al Kuds gađale južni Izrael! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.05.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U području grada Rafe trenutno se nalazi oko 1,7 miliona zarobljenih civila

POČEO IZRAELSKI NAPAD NA RAFU! U toku je NAJJAČE bombardovanje Pojasa Gaze do sada! Brigade Al Kuds gađale južni Izrael! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@sahouraxo

Oružano krilo Palestinskog islamskog džihada, Brigade Al Kuds, odgovorilo je na izraelske vazdušne napade lansiranjem raketa iz Gaze prema južnom Izraelu.

Prema saopštenju Al Kuds brigade, raketni baraži su usmereni ka naseljima Sderot, Nir Am i drugim naseljima u Izraelu.

Ova akcija usledila je nakon kontinuiranih izraelskih napada na enklavu, što je izazvalo dalje napetosti u regionu.

Reakcija izraelske vojske

Izraelska vojska je odmah reagovala na raketni napad iz Gaze, saopštavajući da su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile u naseljima u blizini okupiranih palestinskih teritorija.

Nakon što je Hamas prihvatio uslove Egipta za prekid sukoba na Bliskom istoku, Izrael je poslao svoj odgovor i započeo sa napadima u Rafi.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je izjavio da je njegov ratni kabinet odobrio nastavak operacije u južnom gradu Gaze, Rafi, kako bi pritisnuo Hamas da oslobodi izraelske taoce i postigne druge ratne ciljeve.

 

 

Nastavak napada u Rafi

Napadi u navedenom području Gaze se ne zaustavljaju, kako se navodi, ovo je jedno od najjačih bombardovanja od strane Izraela.

Izraelska invazija na Rafu, poslednje utočište Hamasa u Gazi, započela je vazdušnim, kao i kopnenim i pomorskim napadima.

U ovom području se trenutno nalazi oko 1,7 miliona zarobljenih civila.

Ova eskalacija sukoba između Izraela i Hamasa predstavlja jednu od najtežih kriza u poslednjih nekoliko godina. 

 

 

Kontinuirani napadi na grad Rafu

Iz izraelskog ratnog kabineta stigla je najava da će izraelska vojska nastaviti sa napadima na grad Rafu u južnom delu Pojasa Gaze, gde se nalazi oko 250.000 interno raseljenih Palestinaca.

Ova odluka usledila je nakon što je palestinska militantna grupa Hamas saopštila da je prihvatila egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

Time se nagoveštava nastavak napetosti i sukoba u regionu, dok međunarodna zajednica nastavlja da prati razvoj situacije.

Ovo su najnoviji događaji u dugotrajnom sukobu između Izraela i Palestinaca, koji je već decenijama izvor nestabilnosti na Bliskom istoku.

Sve oči su uprte ka mogućim daljim reakcijama i potezima obe strane, dok nada za postizanje mirnog rešenja ostaje teško ostvariva u ovom trenutku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading