IZRAEL LIKVIDIRAO JOŠ JEDNU ZVERKU! Ubijen komandant Palestinskog islamskog džihada!

Autor:

Svet

21.03.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadu koji se desio juče, ukupno četiri operativca PIJ su izgubila život.

IZRAEL LIKVIDIRAO JOŠ JEDNU ZVERKU! Ubijen komandant Palestinskog islamskog džihada!

Foto: Printscreen X @DrEliDavid

Danas je saopšteno da je Muhamed Havašin, komandant Palestinskog islamskog džihada (PIJ), preminuo od povreda koje je pretrpeo u jučerašnjem vazdušnom napadu Izraela. 


U napadu koji se desio juče, ukupno četiri operativca PIJ su izgubila život. Ovo je još jedan tragičan podsetnik na visoku cenu sukoba između Izraela i Palestine. Napadi poput ovog imaju dalekosežne posledice i dodatno rasplamsavaju već postojeće tenzije.


Prema navodima odbrambenih snaga Izraela, Muhamed Havašin i Ahmed Barakat stajali su iza pokušaja slanja bombaša-samoubice u Izrael 11. marta, kao i iza napada na trupe izraelske vojne ispostave 8. marta. Ove informacije bacaju dodatno svetlo na aktivnosti koje su dovele do eskalacije sukoba i pokazuju kompleksnost situacije na terenu.

Ovaj tragičan događaj još jednom ističe važnost nastojanja ka mirnom rešenju sukoba na Bliskom istoku. Nadamo se da će ova situacija podstaći međunarodnu zajednicu na preduzimanje konkretnih koraka ka postizanju stabilnosti i mira u regionu.

Rat Izraela i Hamasa traje 167 dana. U Kataru su nastavljeni indirektni pregovori između Izraela i Hamasa kako bi došlo do prekida vatre i oslobađanja talaca, ali male su šanse da do dogovora i dođe.

Visoki predstavnik Hamasa Osama Hamdan izjavio je da je Izrael negativno odgovorio na njihov predlog o primiriju. U međuvremenu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu ne odustaje od kopnene ofanzive na Rafu gde se sklonilo više od polovine dvomilionskog stanovništva Gaze od sukoba u drugim područjima. On je najavio da će "uskoro odobriti plan za evakuaciju civilne populacije iz ratne zone

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading