GORI DNJEPR! Rusi pogodili infrastrukturu, IZBILI POŽARI

Autor:

Svet

27.04.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom jutrošnjeg granatiranja Dnjepropetrovske oblasti, ukrajinska protivvazdušna odbrana uništila je 13 projektila

GORI DNJEPR! Rusi pogodili infrastrukturu, IZBILI POŽARI

Foto: X/El Independiente/Printscreen

Ruske snage su pogodile danas infastrukturni objekat u Dnjeparskom okrugu, usled čega se rasplamsao požar, saopštio je načelnik Dnjepropetrovske oblasne vojne uprave (OVA) Sergej Lisak.

"Neprijatelj je pogodio infrastrukturni objekat u Dnjeparskom okrugu. Tamo je izbio požar“, napisao je on na Telegram kanalu.

Tokom jutrošnjeg granatiranja Dnjepropetrovske oblasti, ukrajinska protivvazdušna odbrana uništila je 13 projektila, prenosi Ukrinform. U napadu su povređene dve osobe.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas da trenutno ne postoje uslovi za pregovore Rusije i Ukrajine zbog čega se, kako je dodao, nastavlja ruska specijalna vojna operacija.

"Stav predsednika (Rusije Vladimira Putina) je dobro poznat... poslednji put je o tome govorio tokom razgovora sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom. Ruski stav je da za sada, nema uslova za pregovore, jer je svima dobro poznat stav Ukrajine o neprihvatanju bilo kakvih pregovora", rekao je Peskov novinarima, prenela je agencija RIA Novosti.

Komentarišući razloge odbijanja Kijeva da nastavi pregovore u Istanbulu 2022. godine, Peskov je rekao da je to posledica direktnog pritiska Londona.

"Ovo je bio direktan pritisak iz Londona, a sve ostalo je spekulacija “, rekao je Peskov.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je 2022. godine ukaz kojim se formalno objavljuje da su nemogući bilo kakvi pregovori Ukrajine sa Putinom, dok je ostavljena mogućnost za razgovore sa nekim sledećim predsednikom Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading