BEZ SNAGE ZA POTPUNI PREOKRET: Tri puta su domaći nošeni podrškom sa tribina stizali rezultatski zaostatak!

Autor:

Sport

09.05.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko 3000 navijača na tribinama, ovo je potrebno našem fudbalu!

BEZ SNAGE ZA POTPUNI PREOKRET: Tri puta su domaći nošeni podrškom sa tribina stizali rezultatski zaostatak!

Foto: printscreen/facebook/GFK Sloboda Užice

U okviru četvrtog kola "plej-auta" Prve lige Srbije ekipa Slobode (Užice) ugostila je sastav RFK Novog Sada 1921. Popularni "kanarinci" su već siguran putnik u niži rang takmičenja, dok se domaćin i dalje bori da izađe iznad crte, i da sačuva status prvoligaša.

Republika

Jako bitan meč za domaćina okupio je oko 3000 navijača na stadionu "Radomir Antić", međutim utakmica je jako loše počela po Slobodu. Gotovo iz prvog napada, gosti preko Branislava Markovića stižu do vođstva, 1:0 za RFK Novi Sad.

Nakon toga su domaći uglavnom kontrolisali posed, nizali su prilike, ali nisu uspevali da stignu do izjednačenja. U jednoj situaciji je prečka bila saveznik gostima, dok je nakon toga lopta završila i na stativi. Nakon 45 minuta igre, 1:0 za "kanarince".

U uvodnim minutima nastavka, odlična igra domaćina, Silađi se izborio za loptu po levoj strani, istu šalje do Čarlsa, koji je šalje u mrežu, 1:1. Bili su silno motivisani fudbaleri Slobode nakon izjednačujućeg pogotka, publika se dodatno uključila u meč, međutim stigao ih je novi šok ubrzo.

Na isteku 64. minuta rezervista Milan Gvozdenović sa nekih 25 metara vara golmana Savića, gosti ponovo vode, 2:1. Sloboda se nije predala nakon novog pogotka rivala, devet minuta kasnije Rašković centrira, Čarls postiže svoj drugi gol, novo izjednačenje, 2:2.

I kada se očekivao novi preokret na stadionu "Radomir Antić", gosti opet stižu do gola. Kontranapad igrača u žutim dresovima, mladi Mihajlo Milosavić smešta loptu u mrežu, RFK Vodi sa 3:2.

Uspeli su opet domaći da se "dignu", samo tri minuta kasnije prodor Glišovića, lopta stiže do mladog Savo Raškovića, 3:3. Tada je na tribinama zavladalo veliko oduševljenje, navijači su krenuli još jače da bodre svoje igrače, tražio se preokret Slobode koji bi doneo potencijalni izlazak iz opasne zone.

Pred sam kraj meča udarac Jovanovića je završio tik pored stative, da je isti završio u mreži golmana Puškića, "eksplodirao" bi stadion, oko 3000 navijača bi erupcijom oduševljenja napravili trenutak za pamćenje. Na kraju, "samo" 3:3.

GFK Sloboda (Užice) - RFK Novi Sad 1921 3:3 (0:1)

GFK Sloboda: Savić, Janković (od 67' Tumbas), Cvetić, Alić (od 90' Radoman), Glišović (od 83' Srbijanac), Rašković (od 83' Gajić), Silađi (od 67' Eskić), Đukić, Glišović, Ćarls, Jovanović

RFK Novi Sad: Puškić, Krstić (od 81' Vrekić), Milosavić (od 92' Serdar), Rac (od 67' Vlalukin), Kokir (od 67' Stanisavljević), Pašagić, Maiga, Blagojević, Mandić, Marković (od 46' Gvozdenović), Ilić 

U sledećem kolu Sloboda igra jako bitan meč na gostovanju Mladosti GAT iz Novog Sada, dok sastav RFK-a dočekuje Radnički sa Novog Beograda, koji je takođe kao i "kanarinci", već čekirao kartu za niži rang takmičenja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading