ZET DONALDA TRAMPA ŠOKIRAO IZJAVOM O VREDNOSTI NEKRETNINA U GAZI! Kušner: "Samo bi trebalo iseliti ljude"! ZA NEVERICU!

Autor:

Svet

20.03.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kušner se oglasio i osudio zlonamernu manipulaciju njegovim izjavama u cilju stvaranja skandala.

ZET DONALDA TRAMPA ŠOKIRAO IZJAVOM O VREDNOSTI NEKRETNINA U GAZI! Kušner: "Samo bi trebalo iseliti ljude"! ZA NEVERICU!

Foto: Tanjug/AP

Džared Kušner, zet Donalda Trampa i njegov bivši savetnika za Bliski istok,  pohvalio je potencijal obale pojasa Gaze za građevinske projekte u jednom intervjuu, navodi britanski tabloid Dejli mejl.

Kušner je rekao da bi Pojas Gaze trebalo da bude iseljen i „očišćen“, prenosi Dejli mejl, citirajući njegove reči.

- Nekretnine u prvom redu uz more mogle bi biti vredne ako se stanovnici okrenu izgradnji izvora prihoda - rekao je Kušner.

Nakon objavljivanja Dejli mejla, Kušner se oglasio i osudio zlonamernu manipulaciju njegovim izjavama u cilju stvaranja skandala. On je istakao da su njegove izjave izvučene iz konteksta kako bi se stvorio medijski eksplozivni materijal.

Kušner je na društvenoj mreži X postavio ceo snimak posete Univerzitetu Harvard 15. februara.

- Stojim iza svake moje izjave - rekao je Kušner, objavljujući ceo video.

Bivši savetnik Bele kuće razgovarao je sa studentima više od sat i po o svom radu kao američki zvaničnik. On je govorio o svojim posetama regionu, razgovorima sa lokalnim zvaničnicima i svojim planovima za rešenje bliskoistočnog konflikta. Suprug Ivanke Tramp, koji je Jevrejin, komentarisao je Benjamina Netanijahua, saudijskog prestolonaslednika, i Bajdenovu administraciju. Govorio je o ulaganju na Bliskom istoku i rekao da će ulagati u tu oblast.

On je prokomentarisao planove Izraela da "očisti Gazu od terorista" i u tom kontekstu naveo da se slaže sa evakuacijom stanovništva i "čišćenjem od terorista". „Mislim da Izrael nije sugerisao da se ljudi posle toga neće vraćati tamo“, dodao je on.

Kušner smatra da u Gazi neće biti napretka ako se novac poreskih obveznika nastavi da se koristi za „municiju i mrežu tunela” umesto za obrazovanje i inovacije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading