"NEĆEMO DOPUSTITI DA NAS PONIŽAVAJU" Pupovac na komemoraciji žrtvama ustaškog zločina uputio SNAŽNU poruku Srbima

Autor:

Svet

27.04.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista RH organizovali su komemoraciju žrtvama s područja Grubišnog Polja i Bjelovara

"NEĆEMO DOPUSTITI DA NAS PONIŽAVAJU" Pupovac na komemoraciji žrtvama ustaškog zločina uputio SNAŽNU poruku Srbima

Foto: Youtube/Printscreen/KingInvictusOfficial

Predsednik SDSS-a, Milorad Pupovac, nedavno je istakao važnost zaštite interesa srpskog naroda u Hrvatskoj, prenosi Tanjug.

Na komemoraciji žrtvama ustaškog režima u Gudovcu kraj Bjelovara, Pupovac je upozorio da SDSS neće dozvoliti ponižavanje i segregaciju, kako političku tako i etničku.

Foto: Tanjug/HINA/ZVONIMIR KUHTIC

Milorad Pupovac

 

 - Nećemo dopustiti ponižavanje SDSS-a koji je predstavnik srpskog naroda u RH. To znači da nećemo dopustiti ponižavanje onih koji za nas glasaju i koji su nam dali poverenje da s njihovim glasom odlučujemo šta je u njihovom interesu i interesu Republici Hrvatskoj - rekao je Pupovac na komemoraciji žrtvama ustaškog režima u Gudovcu kraj Bjelovara, prenosi Hina. 

Pupovac je istakao da će se suprotstaviti svim oblicima segregacije, bilo po etničkoj ili političkoj osnovi. Naglasio je da je za SDSS ključno zastupanje interesa srpskog naroda u Republici Hrvatskoj, te da neće dozvoliti ponižavanje onih koji su im ukazali poverenje.

Borba protiv mržnje i zaštita demokratskih vrednosti

Pupovac je istakao da će SDSS aktivno delovati protiv podsticanja nacionalne, verske i političke mržnje, naglašavajući važnost očuvanja demokratskih vrednosti u Hrvatskoj, prenosi Tanjug.

Istakao je da je to osnovni zadatak SDSS-a u saradnji sa svima koji dele istu brigu za manjinska prava i demokratske vrednosti.

Foto: Profimedia

Ustaše ubijaju Srbina

 

Komemoracija žrtvama ustaškog režima

Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista RH organizovali su komemoraciju žrtvama s područja Grubišnog Polja i Bjelovara, povodom 83. godišnjice prve deportacije i masovnog pogubljenja Srba u tzv. NDH, samo 18 dana nakon njenog osnivanja.

Ovaj događaj je još jednom podsetio na važnost sećanja na stradanje srpskog naroda na teritoriji fašističke NDH i davanja pijeteta žrtvana ustaških zločina tokom Drugog svetskog rata.

Foto: Profimedia

Ustaški zločin - ubijena srpska deca

 

Tada je u ustaškim logorima ubijeno najmanje 800.000 Srba, ali i 30.000 Jevreja i 80.000 Roma. Meta ustaškog režima bili su i Hrvati antifašisti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading