SMOTRIČ UPUTIO HITAN APEL NETANJAHUU: Obustavljaj SVE!

Autor:

Svet

16.03.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On naglašava da je zabluda Hamasa pokazala da su pristalice sporazuma u ratnom kabinetu i bezbednosnim institucijama izgubile put.

SMOTRIČ UPUTIO HITAN APEL NETANJAHUU: Obustavljaj SVE!

Foto: Tanjug/AP

Ministar finansija Izraela Bezazel Smotrič uputio je apel premijeru Benjaminu Netanjahuu da zabrani pregovaračkom timu Izraela putovanje u Katar radi pregovora o oslobađanju talaca i prekidu vatre u Pojasu Gaze.

Smotrič ističe da je prethodno bio u pravu kada se suprotstavljao neuspešnim pokušajima postizanja sporazuma putem pregovora u Parizu i Kataru.

On naglašava da je zabluda Hamasa pokazala da su pristalice sporazuma u ratnom kabinetu i bezbednosnim institucijama izgubile put, te ističe da izraelska vojska treba odmah da započne napad na grad Rafa u Pojasu Gaze radi povratka talaca, prenosi Tajms of Izrael.

Reakcija iz Netanjahuovog kabineta

Iz Netanjahuovog kabineta u petak je saopšteno da je premijer odobrio vojni plan za kopnenu operaciju u Rafi, ali bez navođenja vremenskog okvira. Istaknuto je da je ofanziva na Rafu neophodna kako bi se ostvarili ratni ciljevi, te da nije pitanje "da li će" doći do ofanzive, već "kada".

Ministar finansija Bezazel Smotrič ističe jasno protivljenje pregovorima u Kataru, naglašavajući da je vojni napad na grad Rafa ključan za povratak talaca i ostvarivanje ratnih ciljeva. S druge strane, iz Netanjahuovog kabineta stiže odobrenje vojnog plana za kopnenu operaciju u Rafi, bez konkretnog vremenskog okvira, ističući da je ofanziva neophodna za ostvarenje postavljenih ciljeva. Očekuje se dalji razvoj situacije u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading