''TI I JA ĆEMO IMATI SASTANAK, DOĐI KOD ISUSA''! Bajden ponovo prs'o sa izjavama, pa se obrušio na Netanjahua: Ovaj mu nije ostao dužan!

Autor:

Svet

10.03.2024

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Netanjahu je naglasio da Izraelci podržavaju njegovu politiku i da smatraju da poslednja stvar koju Izrael treba da uradi jeste da dozvoli postavljanje vlasti Palestine u Gazi.

''TI I JA ĆEMO IMATI SASTANAK, DOĐI KOD ISUSA''! Bajden ponovo prs'o sa izjavama, pa se obrušio na Netanjahua: Ovaj mu nije ostao dužan!

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je javno odgovorio američkom predsedniku Džou Bajdenu, nazivajući njegove nedavne kritike "pogrešnim" i "lažnim".

Netanjahu je reagovao na Bajdenov komentar da njegova politika u Gazi "više povređuje Izrael nego pomaže Izraelu", prenosi Tajms of Izrael.

U intervjuu za "Politiko", Netanjahu je istakao da njegova politika u Gazi nije privatna, već da je podržava ogromna većina Izraelaca.


Netanjahu je naglasio da Izraelci podržavaju njegovu politiku i da smatraju da poslednja stvar koju Izrael treba da uradi jeste da dozvoli postavljanje vlasti Palestine u Gazi. On je istakao da većina Izraelaca razume da to može dovesti do ponavljanja masakra od 7. oktobra, što je loše za sve strane i budućnost mira na Bliskom istoku.

Bajden apeluje na Netanjahua da obrati više pažnje na bezbednost civila

U svojoj izjavi, američki predsednik Džo Bajden je istakao da Netanjahu treba da obrati više pažnje na bezbednost civila u Pojasu Gaze, koji su žrtve neprijateljstva. Bajden je naglasio da Izrael treba da brani svoju zemlju i progoni Hamas, ali da istovremeno mora da vodi računa o nevinim civilima koji stradaju usled preduzetih mera, prenosi Blic.

Bajden je upozorio da je Izraelu potrebno da izbegne dalje stradanje civila, ističući da takvo ponašanje nije u skladu sa vrednostima za koje se Izrael zalaže.

Bajdenov "lapsus" pred kamerama

Tokom obraćanja naciji, Džo Bajden je nesvesno izgovorio rečenicu "ti i ja ćemo imati sastanak, dođi kod Isusa", što je izazvalo pažnju javnosti. Ova neobična izjava privukla je pažnju, dok je Bajdenov komentar izazvao različite reakcije.


Kao novinar, pratimo razvoj situacije i očekujemo dalje reakcije izraelskog premijera Netanjahua i američkog predsednika Bajdena, kao i njihov uticaj na odnose između Izraela i Sjedinjenih Američkih Država.

 (Tajms of Izrael/Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading