OD OVOG RUSKOG RATNOG BRODA ZAPADU DRHTE KOSTI! Rusi napravili ozbiljnu mašinu koja SEJE STRAH!

Autor:

Svet

28.04.2024

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikolaj Kamov je prvi brod u Rusiji koji ima mornarički simulator gde piloti mogu da vežbaju svoje veštine u realističnim borbenim scenarijima.

OD OVOG RUSKOG RATNOG BRODA ZAPADU DRHTE KOSTI! Rusi napravili ozbiljnu mašinu koja SEJE STRAH!

Foto: Printscreen/X

Svet

Ruska mornarica je nedavno dobila novu klasu ratnih brodova sa puštanjem u rad broda Nikolaj Kamov projekta 14400. Ovaj jedinstveni brod nosi ime po čuvenom sovjetskom konstruktoru aviona Nikolaju Kamovu, poznatom po stvaranju helikoptera serije Ka.

Ovaj brod ima posebnu ulogu u obuci pilota helikoptera Moskovske mornarice, što ga čini prvim brodom ovog tipa koji je postao operativan u Rusiji, prenosi Oružje online.


Ceremonija Puštanja Broda u Rad

Ceremonija puštanja broda "Nikolaj Kamov" u rad održana je u regiji Nizhny Novgorod, a prisustvovali su joj visoki zvaničnici, uključujući generalnog direktora Korporacije za popravku i brodogradnju Dmitrija Savina, kontraadmirala Iljasa Šigapova i pukovnika Andreja Pahomova. Ovo je bio veliki događaj za rusku mornaricu, označavajući početak nove ere u obuci pomorskih helikopter pilota.


Specifičnosti Broda

Nikolaj Kamov je prvi brod u Rusiji koji ima mornarički simulator gde piloti mogu da vežbaju svoje veštine u realističnim borbenim scenarijima. Ovaj brod će biti baziran u Jejsku, ruskom Krasnodaru na Azovskom moru, a sa ukupnim deplasmanom manjim od 900 tona, ima dužinu od 66,9 metara, širinu 12,7 metara i gaz od 2,1 metar. Može da dostigne maksimalnu brzinu od 12 čvorova, ima domet krstarenja od 500 milja i održava autonomiju dva dana.

Značaj Obuke na Novom Brodu

Brojne značajne ličnosti, poput bivšeg vrhovnog komandanta Ratne mornarice Rusije admirala Viktora Čirkova, istakle su da će plovila programa projekta 14400 značajno povećati sposobnosti ruskih pilota. Ova specijalizovana platforma omogućava pilotima moskovskih pomorskih helikoptera da postanu veštiji bez rizika, dok će brod biti opremljen specijalizovanom opremom koja simulira različite scenarije sletanja na palubu za potrebe obuke, posebno za rad helikoptera Ka-27/29/31 i Ka-52, kao i za testiranje novih tipova brodskih helikoptera.

Ovaj novi brod predstavlja značajan korak napred u obuci pilota helikoptera ruske mornarice, istovremeno pokazujući fokus Rusije na unapređenje sposobnosti svojih vojnih snaga u pomorskoj avijaciji. Sa imenom po čuvenom konstruktoru aviona Nikolaju Kamovu, ovaj brod nosi nasleđe inovacija i tehnološkog napretka, obećavajući da će unaprediti kvalitet obuke i pripremiti pilote za složene zahteve pomorskih operacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading