PARTIZAN SE VRATIO NA DRUGO MESTO: Crno-beli na krilima Natha, Saldanje i Baždara slavili protiv Mladosti!

Autor: O. J.

Sport

12.05.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana savladali su lučansku Mladost u Humskoj sa 3:0 u petom meču plej ofa Superlige Srbije.

PARTIZAN SE VRATIO NA DRUGO MESTO: Crno-beli na krilima Natha, Saldanje i Baždara slavili protiv Mladosti!

Foto: Starsport

Uspeli su crno-beli uspešno da odrade prvo od tri finala koja ih očekuju kada je u pitanju borba sa TSC za plasman za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

PARTIZAN - MLADOST 3:0 (1:0)

'41 Natho, '86 Saldanja, '93 Baždar

Nakon nešto sporijeg početka i vrlo ružnog incidenta koji se dogodio posle pola sata igre, pred oldazak na pauzu goste je "načeo" kapiten Partizana Bibars Natho. Izgledalo je kao da je Izraelac u ofsajd poziciji, pa nije bilo previše slavlja, ali je na kraju iz VAR sobe rečeno da je pogodak regularan, pa su crno-beli otišli na pauzu sa golom prednosti. 

 

 

Probudila se Mladost u drugom delu, napadala ozbiljnije, ali se ponovo istakao sjajni Jovanović na golu domaće ekipe, zaustavivši u više navrata sjajno pokušaje napadača Mladosti. Usledila je i, ne jedna, već dve kazne u finišu za te promašaje. Prvo je Mateus Saldanja efektnim udarcem savladao Stamenkovića četiri minuta pre isteka regularnog dela meča, da bi golman Mladosti napravio jeftinu grešku u nadoknadi vremena posle koje mu je loptu ukrao Samed Baždar i sproveo u mrežu za konačnih 3:0.

Crno-beli su posle ovog trijumfa ponovo drugi na tabeli sa dva boda više u odnosu na TSC.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

93. minut - GOOOL! Baždar je ukrao loptu neopreznom Stamenkoviću i lako sproveo loptu u mrežu, te postavio konačan rezultat!

86. minut - GOL! Mateus Saldanja postiže prelep pogodak za 2:0! Vraća se Brazilac u velikom stilu.

77. minut - Jovanović već treći put skida maltene zicer igračima Mladosti!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

41. minut - GOL! Posle još jedne duže VAR provere, potvrđeno je da Aldo Kalulu koji je asistirao Bibarsu Nathu nije bio u ofsajd poziciji, pa se Izraelcu piše gol!

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Mladost

32. minut - Težak sudar imali su golman Mladosti Željko Samčović i defanzivac gostiju Milan Joksimović. Odmah je pukla arkada, pa je medicinska ekipa odmah morala da interveniše, a igrači idu na dodatne preglede posle ukazane pomoći.

5. minut - Poništen je pogodak Mateusu Saldanji posle izuzetno čudne situacije u Humskoj. Brazilac je dao gol, lopta je izvedena sa centra, a tek onda je arbitar dunuo u pištaljku i prekinuo igru, kako bi u VAR sobi proverili regularnost. Bilo je jasno da je ofsajd pozicija.

POČEO JE MEČ

UOČI MEČA:

TSC je pobedio Čukarički i sada je drugoplasiran, pa je Partizan pod imperativom pobede.

Ovako izgledaju sastavi za meč:

Partizan: Jovanović - Stojković, Kovačević, Saničanin, Antić - Ovusu, Zahid - Severina, Kalulu, Natho - Saldanja

Mladost Lučani: Samčović - Andrić, Joksimović, Leković - Varjačić, Tumbasević, Pejović, Ćirković, Udovičić - Bojić, Veličković

Glavni sudija meča je Predrag Janjuš, a direktan prenos obezbedila je TV Arena sport premijum 1.

Trener Nađ u najavi utakmice je rekao sledeće:

Rekao sam šta mislim i igračima i ljudima iz kluba i iz stručnog štaba, ali neka to ostane među nama da se neko ne bi naljutio zbog stvari koje bih rekao. Vrlo lako primamo golove. Plaši me igra iza lopte, tu definitivno imamo problem - iskren je Nađ.

"Parni valjak", takođe, želi prekid katastrofalnog niza rezultata. Naime, tim Alberta Nađa ne zna za trijumf već mesec dana, pa je vezao pet poraza i jedan remi na poslednjih šest utakmica.

Ova utakmica plej-ofa imaće veliki značaj za crno-bele, koji jure drugu poziciju na tabeli. Takmac im je ekipa TSC koja ranije danas igra protiv Čukaričkog.

Poštovani čitaoci dobar dan, pratite lajv-blog meča 35. kola Superlige Srbije između fudbalera Partizana i lučanske Mladosti.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragañ

12.05.2024 16:52

Starački dom protiv partizana