GLAVNOKOMANDUJUĆI ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE IZNEO CRNE SLUTNJE: Situacija na frontu SVE GORA, trupe se raspoređuju u tri pravca!

Autor:

Svet

28.04.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirski je dodao da je ruska strana sa četiri brigade pokušala da razvije ofanzivu zapadno od Avdejevke i Marinke, probijajući se do Pokrovska i Kurahova, što je dovelo do "dinamične promene situacije" na terenu.

GLAVNOKOMANDUJUĆI ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE IZNEO CRNE SLUTNJE: Situacija na frontu SVE GORA, trupe se raspoređuju u tri pravca!

Foto: Tanjug/AP

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Oleksandr Sirski, istakao je danas da se situacija na terenu pogoršala i da su ukrajinske trupe prinuđene da zauzmu nove pozicije na najmanje tri linije fronta.

On je naveo da ruske snage aktivno napadaju duž cele linije fronta, a da su ukrajinske jedinice prešle na nove linije zapadno od Berdičija, Semenovke i Novomihajlovke. Sirski je dodao da je ruska strana sa četiri brigade pokušala da razvije ofanzivu zapadno od Avdejevke i Marinke, probijajući se do Pokrovska i Kurahova, što je dovelo do "dinamične promene situacije" na terenu, prenose Agencije.

Ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Novobahmutovka

Ranije danas, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Novobahmutovka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici. Novobahmutovka se nalazi severozapadno od Avdejevke, na istoku Ukrajine, a preuzimanjem kontrole nad tim selom otvara se mogućnost da ruske snage opkole ukrajinske snage koje brane selo Berdiči.

Dvosmisleno razumevanje situacije

Sirski je istakao da pojedinačni položaji na frontu prelaze "iz ruke u ruku" nekoliko puta u toku dana, što daje povoda za "dvosmisleno razumevanje situacije". Ova dinamična promena situacije dodatno komplikuje već napetu situaciju na terenu i stvara izazove za obe vojske u pogledu održavanja stabilnosti na frontu.

Nedostatak uslova za razgovore Rusije i Ukrajine

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izjavio je da trenutno ne postoje uslovi za razgovore između Rusije i Ukrajine, što ukazuje na duboku podeljenost i neprijateljstvo između dve zemlje. Ova izjava dodatno naglašava ozbiljnost situacije i nedostatak diplomatskog rešenja za eskalirajući sukob.


Ukrajinski zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog aktivnosti ruskih snaga duž linije fronta i naglasili da će preduzeti sve neophodne mere kako bi odbranili svoju teritoriju od napada. Svet pažljivo prati razvoj situacije na istoku Ukrajine, s nadom da će se izbeći dalje eskalacije sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading