PUTIN GUBI POVERENJE U ŠOJGUA? Drugom najmoćnijem čoveku Rusije se TRESE fotelja, posledice mogu biti JEZIVE!

Autor:

Svet

26.04.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Timur Ivanov, zamenik ministra odbrane Rusije, optužen je da je primio mito od milion rubalja u okviru organizovane grupe, dok je obavljao ugovorene poslove za Ministarstvo odbrane.

PUTIN GUBI POVERENJE U ŠOJGUA? Drugom najmoćnijem čoveku Rusije se TRESE fotelja, posledice mogu biti JEZIVE!

Foto: shutterstock,www.profimedia.rs, printscreen/youtube

Hapšenje visokog zvaničnika u Rusiji uvek izaziva buru u javnosti, ali hapšenje zamenika ministra odbrane, Timura Ivanova, izazvalo je posebno interesovanje i spekulacije. Optužbe za primanje mita i korupciju su ozbiljne, ali po nezavisnim ruski medijima i zapadnim posmatračima, ovo hapšenje može biti i politički motivisano, sa ciljem da se ugrozi pozicija samog ministra Sergeja Šojgua.

Optužbe protiv Timura Ivanova


Timur Ivanov, zamenik ministra odbrane Rusije, optužen je da je primio mito od milion rubalja u okviru organizovane grupe, dok je obavljao ugovorene poslove za Ministarstvo odbrane. Trenutno se nalazi u pritvoru, a ako bude proglašen krivim, preti mu 15 godina zatvora, prenose beogradski mediji.

Poruka nekada bliskom saradniku

Ivanov je bio blizak saradnik ministra Šojgua, a njih dvojica su radili zajedno dugi niz godina. Njegovo hapšenje se tumači kao upozorenje za samog ministra Šojgua, čija je pozicija već duže vreme "na tankom ledu kod Vladimira Putina". Spekuliše se da je hapšenje Ivanova zapravo upućeno kao poruka Šojguu.

Korupcija ili izdaja: Šta se krije iza hapšenja?

Iako su zvanično navedene optužbe za korupciju, u Rusiji se šire spekulacije da je pravi razlog hapšenja Ivanova zapravo izdaja. Ovo je izazvalo žestoke sukobe unutar samog Kremlja, a mnogi se pitaju da li je hapšenje Ivanova zapravo politički motivisano i usmereno protiv ministra Šojgua.

Potresi u Kremlju

Hapšenje Ivanova je samo jedan od znakova potresa u ruskom rukovodstvu. Ministar odbrane Šojgu već duže vreme se suočava sa kritikama, posebno zbog vođenja rata u Ukrajini. Njegova pozicija je dovedena u pitanje, a brojne "iznenadne smene" vojnih generala dodatno su uzdrmale njegovu reputaciju.


Hapšenje zamenika ministra odbrane Rusije Timura Ivanova izazvalo je talas spekulacija i pokrenulo pitanja o korupciji, izdaji i političkim unutarstranačkim sukobima. U narednim nedeljama će se videti kakve će biti posledice ovog hapšenja po samog ministra Šojgua, ali je izvesno da će ova situacija dodatno uzburkati političku scenu u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading