KO JE SALVADORSKI PREDSEDNIK KOME JAVNOST KLIČE? Sa vojskom upao u parlament, UNIŠTIO mafiju, a sebe proglasio ''KUL DIKTATOROM''! (FOTO,VIDEO)

Autor:

Svet

26.04.2024

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je stekao veliku popularnost, Bukele je takođe suočen s kritikama zbog optužbi za autokratsku vladavinu i masovno kršenje ljudskih prava.

KO JE SALVADORSKI PREDSEDNIK KOME JAVNOST KLIČE? Sa vojskom upao u parlament, UNIŠTIO mafiju, a sebe proglasio ''KUL DIKTATOROM''! (FOTO,VIDEO)

Foto: Ap photo

Predsednik Salvadora, 42-godišnji Najib Bukele, sam sebe naziva kul diktatorom, dok ga nemački Špigel predstavlja kao hipster-autokratu. Ovaj kontroverzni lider stekao je veliku popularnost svojom odlučnom borbom protiv bandi koje su decenijama terorisale Salvadorsko društvo.

Rat protiv bandi i popularnost

Bukele je postao poznat po nemilosrdnom uništavanju bandi koje su decenijama držale zemlju u strahu. Nakon što je proglasio vanredno stanje i objavio rat bandama, uhapsio je čak 80.000 ljudi, postavši tako popularan među građanima Salvadora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nayib Bukele (@nayibbukele)

Sukob sa kritičarima

Iako je stekao veliku popularnost, Bukele je takođe suočen s kritikama zbog optužbi za autokratsku vladavinu i masovno kršenje ljudskih prava. Mnogi su ga kritikovali zbog hapšenja ljudi bez adekvatnih dokaza, a nepravda je posebno pogodila siromašne porodice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nayib Bukele (@nayibbukele)

Politika bez kompromisa

Bukele je poznat po svojoj politici bez kompromisa. U februaru 2020. godine, upao je u parlament s vojskom kako bi prisilio zastupnike da odobre sredstva za sigurnosne snage. Njegova odlučnost dovela je do značajnog smanjenja stope ubistava u zemlji.

Kontroverze i strahovi

Međutim, Bukeleova oštra politika izazvala je kontroverze i strahove među aktivistima za ljudska prava. Mnogi su uhapšeni bez valjanog razloga, a postavljanje sebi lojalnih sudija u Vrhovnom sudu dodatno je produbilo podelu u društvu.

Budućnost i izazovi

Budućnost Salvadora pod Bukeleovim vođstvom izaziva različite reakcije. Dok mnogi građani vide nadu u povratku reda i sigurnosti, drugi strahuju od daljeg produbljivanja autokratije. Izazov za Bukelea će biti održavanje stabilnosti i reda u zemlji, dok istovremeno poštuje ljudska prava i demokratske vrednosti.

Digitalna revolucija i nacionalna valuta

Bukele vidi budućnost Salvadora u digitalnoj revoluciji, promovišući bitkoin kao drugu nacionalnu valutu uz američki dolar. Ova inovativna politika predstavlja jedinstveni pristup ekonomskom razvoju i modernizaciji zemlje.

Najib Bukele, predsednik Salvadora, predstavlja kompleksnu figuru koja je podelila mišljenja kako unutar zemlje, tako i međunarodno. Njegova odlučnost u borbi protiv bandi donela je stabilnost zemlji, ali istovremeno izazvala kontroverze i strahove među aktivistima za ljudska prava. Kako će se dalje odvijati politička situacija u Salvadora ostaje da se vidi, ali je jasno da će Bukeleova vladavina i dalje biti predmet velikog interesovanja javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading