PARTIZAN PAO NA ISPITU U MORAČI: Podgoričani savladali crno-bele i izjednačili u seriji!

Autor:

Sport

07.05.2024

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbuljiv meč u Podgorici.

PARTIZAN PAO NA ISPITU U MORAČI: Podgoričani savladali crno-bele i izjednačili u seriji!

Foto: AdmiralBet ABA liga/X

Košarkaši Partizana i Budućnosti odmerili su snage u okviru drugog meča polufinala AdmiralBet ABA lige u Morači od 18.00 časova. Podgoričani su pobedili crno-bele rezultatom 74:73 i izjednačili u seriji. Najefikasniji na meču bio je Kevin Panter sa 17 poena uz četiri skoka i dve asistencije.

U redovima Partizana istakli su se još i Doužer koji je ubacio 10 poena uz četiri skoka i tri asistencije i Aleksa Avramović sa osam poena, tri skoka i jednom asistencijom. U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Jogi Ferel sa 13 poena, dva skoka i četiri asitencije, slede ga Kenan Kamenjaš koji je ubacio 12 poena uz šest skoka i jednom asistencijom i Nikola Tanasković sa 11 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Prvi napad je imao Partizan preko Kaminskog koji nije uspeo da pogodi iz teške pozicije, ali su Podgoričani na drugoj strani došli poena preko Slavkovića na ofanzivnom skoku (2:0). Potom je Ponjitka postigao prve poene za crno-bele uz faul (3:2). Marvin Džouns je sa penala pogodio oba puta i tako je vratio prednost ekipi iz Crne Gore.

Jak tempo na početku meča. Tanasković, i Slavković su doneli brze poene domaćem timu, ali Doužer je odgovario poenima na drugoj strani (10:10). Odlična igra oba tima, uglavnom je prva deonica bila u egalu, a Panter je imao slobodna bacanja i imao maksimalan učinak i ponovo doveo crno-bele u vođstvo (16:14). 

Na drugoj strani je Kamenjaš imao slobodna bacanja, ali je pogodio samo jedno  (16:15). Partizan je organizovao sjajan napad, a Doužer je na dodavanje Ledeja poentirao uz kontakt, ali sudija nije dosudio faul (18:15). Odličnu borbu smo videli u prvoj deonici, a na kraju su crno-beli imali prednost od 23:20.

Dobro je Partizan otvario drugi period meča. Kevin Panterje  iz tranzicije pogodio za tri, crno-beli su stekli prednost od +6 (26:20), što je bila najveća i to, trenutku. Potom su Podgoričani imali seriju od 4:0 (26:22), a crno-beli su delovali konfuzno u napadu, jer su imali dosta izgubljenih lopti. 

Nakon odličnog početka druge deonice, crno-beli nisu uspeli da se konsoliduju, delovali su dosta neorganizovano u fazi napada, pa su domaći to koristili i došli do izjednačenja (26:26). Doužer je sa polu distance uspeo da zaustavi nalet Podgoričana i pogodio je dvojku, ali je Budućnost preko Mekina pogodila trojku i došla do vođstva (29:28). 

Kamenjaš je napravio faul nad Kaboklom koji je pogodio oba slobodna bacanja, ali su Podgoričani ponovo vratili trojkom i došli do nove prednosti (32:30). Veoma tvrda utakmica u prvom poluvremenu, sa dosta preokreta, ali su izabranici Željka Obradovića ipak imali prednost na odmoru od 40:36.

Na startu drugog dela Kevin Panter odmah pravi faul. Tanasković napada koš crno-belih, prolazi kroz odbranu i polaže loptu u koš. Aleksa Avramović sada uzvraća istom merom, prolazi kroz odbranu Podgoričana. Smit je imao dva vezana poena, a na drugoj strani je Kamenjaš pogodio pod faulom i smanjuje na -3 (48:45).

Avramović je imao pogrešno dodavanje, pošto su defanzivci Budućnosti presekli pas, a nakon kontre je Ferel pogodio za seriju od 6:0 Podgoričana (48:47). Smailagić je dvojkom zaustavio nalet domaćina, a na drugoj strani Mekinli Rajt uzvraća trojkom na drugoj strani, a odmah je Panter odogovrio pogotkom sa polu distance (52:50).

Partizan je bolje ušao u treću deonicu, ali su se Podgoričani konsolidovali zahvaljujući Ferelu i Kamenjašu i organizovanoj defanzivi. Nakon poena Smailagića, usledila je serija Budućnosti, koja je diktirala tempo (57:52). Potom je Smit nekako došao do poena i prekinuo nalet Podgoričana (57:54).

Treća deonica meča pripala je košarkašima Budućnosti (26:17) koji su pokazali odličnu igru i uspeli da pariraju Partizanu koji je bolje otvorio ovaj deo utakmice.

Avramović neprecizan sa distance na početku poslednjeg perioda. Makundu hvata loptu, ali Podgoričani ne koriste napad. Ponovo crno-beli imaju priliku da dođu do poena. Popović faulira Ledeja. Sada Ledej pokušava za tri na isteku napada. Serija promašaja na obe strane.

Dosta bolja igra Podgoričana koji su imali inicijativu i stekli dobru prednostu u jednom trenutku (65:57). Kaminski je pogodio, a je onda napravio faul ispod svog koša. Potom je Budućnost stvorila prednost od +9 (68:57). Totalnu su izgubili konce crno-beli, što su Podgoričani iskoristili i imali inicijativu tokom cele poslednje četvrtine.

Ipak su crno-beli uspeli da saberu redove i odigraju neizvesnu završnicu. Na kraju susret je pripao ekipi 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading