IZRAEL UVLAČI EGIPAT U VELIKI RAT? Vojska stigla na 200 metara od granice tokom napada na Rafu!

Autor:

Svet

07.05.2024

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski ratni kabinet juče je odlučio da izvede planiranu operaciju u Rafi da bi se ''izvršio vojni pritisak na Hamas'', i pored ranijeg saopštenja Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre

IZRAEL UVLAČI EGIPAT U VELIKI RAT? Vojska stigla na 200 metara od granice tokom napada na Rafu!

Foto: Printscreen/https://twitter.com/manniefabian

Izraelski tenkovi i trupe ušli su u grad Rafa na jugu Gaze, gde su stigli na oko 200 metara od granice sa Egiptom, rekli su palestinski i egipatski zvaničnici koji su tražili da ostanu anonimni, prenosi AP.

Egipatski zvaničnik rekao je za agenciju da se čini da je reč o operaciji ograničenog obima, kao i da su izraelski zvaničnici obavestili Egipat da će se trupe povući posle završetka operacije.

S druge strane, mediji iz Egipta strahuju da bi eskalacija sukoba blizu granice Izraela i Egipta mogla da ovu zemlju, htela to ona ili ne, da uvuče u rat.

Izraelske odbrambene snage (IDF) odbile su da komentarišu ove navode, a AP nije mogao nezavisno da utvrdi obim operacije.

Informacija dolazi dan posle naredbe Izraela o evakuaciji više od 100.000 Palestinaca iz istočne Rafe u "sigurnu zonu" u blizini grada Kan Junis. Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su ranije da sprovode "ciljane udare" protiv palestinske militantne grupe Hamas na istoku Rafe, a palestinske vlasti su navele da je najmanje pet ljudi ubijeno u teškim vazdušnim napadima.

Izraelski ratni kabinet juče je odlučio da izvede planiranu operaciju u Rafi da bi se ''izvršio vojni pritisak na Hamas'', i pored ranijeg saopštenja Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

Iz izraelskog kabineta je saopšteno da je cilj ''operacije'' u Rafi da se postigne napredak u oslobađanju talaca, kao i drugi ratni ciljevi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading