STANKOVIĆ PLATIO MILIONE DA ODE IZ MAĐARSKE, DRUGAČIJE NIJE MOGLO: Otkriveno kako je Spartak doveo Dekija u Moskvu

Autor:

Sport

19.05.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan sa Rusima potpisao na dve godine.

STANKOVIĆ PLATIO MILIONE DA ODE IZ MAĐARSKE, DRUGAČIJE NIJE MOGLO: Otkriveno kako je Spartak doveo Dekija u Moskvu

Foto: www.profimedia.rs

Dejan Stanković je novi trener Spartaka iz Moskve. Proslavljeni srpski fudbaler i nekadašnji trener Crvene zvezde pristao je na ponudu tima iz Rusije i zbog toga raskinuo saradnju sa mađarskim Ferencvarošem sa kojim je osvojio titulu, a igrao je i dobro u Evropi. Upravo zbog te činjenice da je potegao jednostrani raskid ugovora, Deki je morao da plati Mađarima. I to iz svog džepa.

Prema pisanju ruskih medija, Stanković je iz svog džepa platio obeštećenje Ferencvarošu od 200.000 evra, što je oko 19,7 miliona ruskih rubalja, kako bi mogao da potpiše za moskovski Spartak. Međutim, Rusi tvrde da je u pitanju samo formalnost jer obeštećenje nije moglo drugačije da se plati, te da će Spartak refundirati novac Stankoviću kroz ugovor i platu. Inače, Stanković je sa Spartakom potpisao ugovor na dve godine.

Da je Deki povukao dobar potez smatraju svi. Tako mu je reči podrške, uz čestitku na novom poslu, među prvima uputio generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić, a onda i čuveni Fabio Kapelo. Zatim je dobrodošlicu u Rusiju svom bivšem treneru uputio i fudbaler Zenita Strahinja Eraković.

- Dejan Stanković mi je dao mesto u prvom timu Zvezde. Uvek mi je pomagao, čak mi je poverio i kapitensku traku kada sam imao 21 godinu, i to u evropskom takmičenju. I u mom prvom derbiju, na primer, napravio sam kiks, pa nam je protivnik dao gol. Posle toga, u svlačionici, Stanković je stao uz mene i pružio veliku podršku. Dao je sve od sebe da mi objasni da posle toga moram biti bolji. Kazao mi je da ne razmišljam o tome i da nastavim da igram. To mi je mnogo pomoglo i mi nismo bili poraženi u toj utakmici - poruči je Eraković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading