LICEMERJE BEZ GRANICA: Amerikanci prihvatili da Izraelci OČISTE Rafu, da pre toga ne bi napali Iran?

Autor:

Svet

18.04.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington je očito išao logikom da su ljudski životi u Rafi manje vredni od svetskog rata i sukoba sa Teheranom

LICEMERJE BEZ GRANICA: Amerikanci prihvatili da Izraelci OČISTE Rafu, da pre toga ne bi napali Iran?

Foto: Tanjug/AP

Sjedinjenje Američke Države prihvatile su plan Izraela za kopnenu operaciju u južnoj Gazi u gradu Rafa u zamenu za nesprovođenje velikog napada na Iran, prenosi Tajms of Izrael pozivajući se na neimenovanog egipatskog zvaničnika.

"Američka administracija pokazala je prihvatanje plana koji je prethodno predstavila okupaciona vlada u vezi sa vojnom operacijom u Rafi, u zamenu za nesprovođenje velikog napada na Iran", rekao je neimenovani egipatski zvaničnik za katarski medij Al-Arabi al-Džadid.

On je dodao da se Egipat priprema za moguće posledice invazije na Rafu, gde se, kako navodi izraelski medij, smatra da se nalaze četiri bataljona palestinske militantne grupe Hamas i preko milion civila koji su tu izbegli iz drugih delova Pojasa Gaze, a sumnja se da se tu nalaze i vođe Hamasa i izraelski taoci.

Izraelski javni servis Kan preneo je juče, pozivajući se na neimenovanog izraelskog zvaničnika, da je premijer Izraela Benjamin Netanijahu promenio plan za odgovor na napad Irana posle razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Neimenovani izraelski zvaničnik je pojasnio da će se odgovor Izraela desiti, ali da će biti drugačiji od planiranog.

Iran je u noći između subote i nedelje izvršio napad dronovima i balističkim i krstarećim raketama na Izrael kao odmazdu zbog napada 1. aprila na iranski konzulat u Damasku, za koji je okrivio Izrael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading