DUŽNI I BOGU, ALI GA ŽIVE GOSPODSKI! Za Vaskrs dobijaju 13. platu i pola mesečne zarade, OVAKO su plaćeni radnici u Grčkoj!

Autor:

Svet

30.04.2024

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosvetni radnici u Grčkoj imaju varijabilne plate u zavisnosti od godina radnog staža i nivoa obrazovanja.

DUŽNI I BOGU, ALI GA ŽIVE GOSPODSKI! Za Vaskrs dobijaju 13. platu i pola mesečne zarade, OVAKO su plaćeni radnici u Grčkoj!

Foto: Shutterstock

Grčka je zemlja koja ima specifičan sistem isplate plata, a nedavno objavljeni "cenovnik" u jednoj Fejsbuk grupi otkriva zanimljive detalje o visini zarada u ovoj zemlji.

Minimalna zarada i naknada za zaposlene

Prema ovom cenovniku, minimalna zarada u Grčkoj iznosi 830 evra, dok minimalna naknada za zaposlene iznosi 510 evra. Ono što je posebno interesantno jeste to da svi zaposleni u privatnom sektoru dobijaju 13. platu za Božić i pola plate za Vaskrs, što znači da godišnje primaju 13 i po plata, prenosi Blic.

Prosvetni radnici

Prosvetni radnici u Grčkoj imaju varijabilne plate u zavisnosti od godina radnog staža i nivoa obrazovanja. Na primer, prosvetni radnik sa 15 godina radnog iskustva može očekivati platu od 1.120 evra. Dodatak za decu je isti za sve profesije i kreće se od 51 evra za jedno dete do 160 evra za četvoro dece.

Medicinski radnici

Medicinskim radnicima u Grčkoj plate zavise od specijalizacije, godina rada, broja dece, ali i dežurstava. Na primer, plata medicinskih sestara do 5 godina radnog staža iznosi 915 evra, dok preko toga iznosi 1.118 evra. Lekari sa različitim iskustvom imaju varijacije u platama, a dodatak za dežurstva iznosi 35 do 50 evra po dežurstvu, uz mogućnost maksimalno 3 dežurstva nedeljno.

Ovi detalji pružaju uvid u kompleksnost sistema isplate plata u Grčkoj, kao i u specifičnosti dodataka koji se odnose na decu i dežurstva. Svakako, ova informacija može biti korisna za sve koji razmatraju radne mogućnosti u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading