UMESTO UŽIVANJA, ZEMLJI SE SPREMA HAOS! Nemačku za prvi maj očekuju NAJVEĆI protesti do sada, policiji potrebna pomoć kolega iz cele države!

Autor:

Svet

30.04.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema mišljenju policije, neke od ovogodišnjih povorki tokom prvomajskih protesta u Berlinu su odabrale rute kroz delove grada pretežno naseljene Arapima, što može dovesti do priključenja propalestinskih protesta prvomajskim.

UMESTO UŽIVANJA, ZEMLJI SE SPREMA HAOS! Nemačku za prvi maj očekuju NAJVEĆI protesti do sada, policiji potrebna pomoć kolega iz cele države!

Foto: Tanjug/AP

Policija u Berlinu se priprema za potencijalno veće nerede nego što je uobičajeno tokom prvomajskih protesta zbog sukoba na Bliskom istoku.

Ministarka unutrašnjih poslova Nemačke, Nensi Faezer, istakla je neophodnost energične reakcije policije na nasilje, stvaranje nereda i izvikivanje antisemitskih parola tokom protesta. Takođe, najavljeno je suzbijanje svakog veličanja terorizma, uključujući podršku Hamasu, kao i negiranje prava Izraela na egzistenciju, poput parole "Od reke do mora, Palestina će biti slobodna", prenose beogradski mediji.

Potencijalni izazovi tokom prvomajskih protesta

Prema mišljenju policije, neke od ovogodišnjih povorki tokom prvomajskih protesta u Berlinu su odabrale rute kroz delove grada pretežno naseljene Arapima, što može dovesti do priključenja propalestinskih protesta prvomajskim. Očekuje se da će se policiji pridružiti oko 5.500 kolega iz čitave zemlje kako bi se suzbili potencijalni nemiri.

Pripremljenost berlinske policije

Predstavnik berlinske policije, Benjamin Jendro, istakao je da je policija "dobro pripremljena" za potencijalne sukobe tokom prvomajskih protesta. Takođe je naglasio da su policajci opremljeni i da govore arapski jezik, što im omogućava da prepoznaju antisemitističke parole i efikasno reaguju u takvim situacijama.

Prvomajski protesti, koji imaju dugu tradiciju u levičarskim gradovima poput Berlina i Hamburga, često su praćeni nasiljem. Stoga je policija uvek spremna da deluje energično kako bi očuvala javni red i mir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Tt

01.05.2024 07:01

Samo napred migranti. Ne odustajte.