"TREBA GA METKOM U ČELO" Zastrašujuće pozivanje člana HDZ-a na nasilje u Hrvatskom saboru i to dan nakon atentata na Roberta Fica! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.05.2024

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žestoka retorika u novom sazivu Hrvatskog sabora

"TREBA GA METKOM U ČELO" Zastrašujuće pozivanje člana HDZ-a na nasilje u Hrvatskom saboru i to dan nakon atentata na Roberta Fica! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube

Dan nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, hrvatski sabor je konstituisan, a političke tenzije su već dostigle vrhunac.

Poslanik vladajuće većine Hrvoje Zekanović iz HDZ-a, izazvao je kontroverzu svojim izjavama o šefu SDP-a Peđi Grbinu, nazivajući ga "zombijem" i izražavajući želju za njegovom "likvidacijom".

Ove izjave su izazvale oštru reakciju i polemiku među političarima.

Žestoka retorika u novom sazivu Sabora

Zekanović je izazvao burne reakcije svojim kontroverznim izjavama o Peđi Grbinu, što je dovelo do oštrih polemika među političarima u novom sazivu Sabora.

Šef vladajuće većine Andrej Plenković izrazio je zgražavanje zbog atentata na Fica, ali i odbacio mogućnost žestokih prepucavanja u Saboru, preneo je Index.hr.

Reakcije na Zekanovićeve izjave

Izjave Hrvoja Zekanovića izazvale su oštre reakcije među političarima.

SDP-ov Željko Jovanović se javio za povredu poslovnika zbog Zekanovićevog nastupa, dok je potpredsednik sabora Furio Radin dao opomene Jovanoviću i SDP-ovom Arsenu Bauku.

Peđa Grbin je odbio da komentariše Zekanovića, poručivši da je "život prekratak da bi ga trošio na Zekanovića i njegove gluposti".

Reakcija Hrvoja Zekanovića

Hrvoje Zekanović je kasnije demantovao da je pozivao na nasilje i likvidaciju, ističući da je govorio o političkoj likvidaciji Peđe Grbina figurativno.

On je naglasio da mu nije bila namera da širi govor mržnje i nasilje, već je samo izneo političke stavove.

Foto: X/EDHUB/Printscreen

Robert Fico

 

Politizacija atentata na Fica

Atentat na slovačkog premijera Roberta Fica izazvao je političke tenzije i kontroverze u novom sazivu hrvatskog Sabora.

Izjave političara su dovele do žestokih polemika i osude, stavljajući u prvi plan političku retoriku i odnose među strankama.

Ovaj događaj je pokazao kako političke tenzije i retorika mogu dovesti do oštrih sukoba među političarima, te ukazao na važnost diplomatskog i odmerenog izražavanja stavova u političkom kontekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading