"TATA JE UBIO MAMU" Brutalno ubistvo nasred ulice, prolaznici u šoku posmatrali prizor

Autor:

Svet

17.05.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani pričaju da je par nedavno kupio kuću u ovom gradiću.

"TATA JE UBIO MAMU" Brutalno ubistvo nasred ulice, prolaznici u šoku posmatrali prizor

Foto: Shutterstock, Pixabay

Ilustracija

Grčka policija uhapsila je državljanina Albanije koji je juče ujutru, nasred ulice u Menidi, sa više uboda nožem, presudio svojoj supruzi, koja se rastala od njega, jer je bio nasilan.

Prolaznici su u šoku posmatrali devojčicu koja je telefonirala nekom, najverovatnije bratu, i govorila: "Tata je ubio mamu!"

- Jedna mala devojčica je dotrčala ovde i govorila: 'Možda je to moja mama'. Neutešno je plakala - ispričala je žena koja je svedočila potresnoj sceni.

Dete je potom policiji pokazalo fotografiju majke, na osnovu koje su i utvrdili indentitet nesrećne žene, koja je stradala od ruke nasilnog supruga, koji ju je godinama maltretirao.

- Pružila je policiji fotografiju i rekla da njena mama danas nije stigla na posao i pitala da li ju je njen otac ubio - ispričala je vidno potresena žena.

Meštani pričaju da je par nedavno kupio kuću u ovom gradiću.

- Devojčica je unezvereno pričala u telefon kako je 'tata verovatno presreo mamu na putu ka poslu', mislim da je brata zvala - pričaju meštani.

Nesrećna žena pronađena je sa nožem zarivenim u stomak. Policija je ubrzo uspela da locira njenog supruga, kojeg je u prošlosti više puta prijavljivala za nasilje.

Prvi put je prijavu podnela 13. aprila 2013. jer je kršio zabranu prilaska koja mu je izrečena zbog porodičnog nasilja. Osumnjičeni je tada uhapšen i odveden kod tužioca.

Godinama nije bilo prijava, a onda je 18. septembra 2022. godine žrtva pozvala policiju i ponovo prijavila muža za pretnje, nanošenje telesnih povreda i psihičko nasilje. On je opet uhapšen i saslušan. Tada se uvidom u predmet saznalo da mu je pre gotovo deset godina bilo zabranjeno da živi sa njom, ali mu je ona 2018. godine oprostila i ponovo ga pustila u svoj život.

Nažalost, nasilje se nastavilo, pa je 7. maja ove godine žrtva opet prijavila da ju je tukao, da joj je pretio i vređao. Tada je Albanac opet uhapšen i bilo je zakazano ekspresno suđenje za sutradan, ali se žrtva nije pojavila da da iskaz, zbog čega je ročište odloženo za petak 17. maj.

Inače, odmah nakon prijave nasilja, nesrećnoj ženi je ponuđena psihološka pomoć i rečeno joj je da može na telefonu da joj se instalira "panik taster", putem kojeg može da alarmira nadležne ako se oseti ugroženo. Ponuđeno joj je i da je sklone u sigurnu kuću, ali je ona rekla da je dobro i da za tim nema potrebe. Ipak, sutradan se nije pojavila na sudu, te su njenog supruga nakon 24 sata pustili na slobodu uz mere zabrane.

U četvrtak ujutru je Albanac, kako se sumnja, presreo svoju otuđenu suprugu u ranim jutarnjim satima kada je krenula na posao i presudio joj na ulici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading